Balet Gala 2010 podporí projekt Pomôže celé Slovensko

NETKY.SK • 25 August 2010, 08:21 • 2 min
Balet Gala 2010 podporí projekt Pomôže celé Slovensko

Balet Gala 2010 podporí projekt Pomôže celé Slovensko

slovakia

left justify in out

Slovenské národné divadlo, Agentúra AGAS a Agentúra World Stars Ballet Gala sú organizátormi benefičného predstavenia Balet Gala 2010, ktoré sa uskutoční 23. septembra v novej budove SND. Tento rok je benefičný večer Balet Gala venovaný na podporu povodňami postihnutých oblastí v rámci projektu Pomôže celé Slovensko.
Do programu slávnostného večera je zaradený výber z inscenácií Giselle, Don Quijotte či Korzár, účinkovať budú popredné osobnosti svetovej baletnej scény Yan Zhu, Shidong Sheng (Čína), Lali Kandelaki, Vasil Akhmeteli (Gruzínsko), Ulvi Azizov (Azerbajdžan), Aleszja Popova, Alexandra Kozmér, Krisztina Pazár, Enikö Somorjai, Levente Bajári, Máté Bakó, Zoltán Oláh (Maďarsko), Vasyl Sevastyanov z Baletu Štátneho divadla Košice, ako aj Sergii Jegorov, Yuka Oba, Veronika Hollá, Katarína Košíková, Viktória Šimončíková, Peter Dedinský, Adrián Ducin, Andrej Szabo a Ruan Crighton z domáceho súboru Baletu SND.
Na organizácii galavečera participuje maďarská agentúra World Stars Ballet Gala. Jej prezident Lajos Szuhay na dnešnom stretnutí s médiami uviedol: „Som veľmi rád, že naša spolupráca so SND, ktorá vznikla pred dvoma rokmi, úspešne pokračuje. Aj v Maďarsku poznáme problém povodní, preto veľmi dobre chápem situáciu občanov na Slovensku, ktorí stratili svoje domovy. Budem veľmi rád, ak naším galavečerom budeme môcť prispieť k pomoci“.
„Som veľmi šťastný, že máme priestor pomáhať ľuďom, dnes je to už skoro 400.000 eur, som veľmi nadšený, budeme to robiť ďalej. Dohodli sme sa s košickým a bratislavským baletom, že vytvoríme zbierkový fond pre najmenšie deti, ktoré prišli o hračky, a som rád, že takto budeme pokračovať. Myslím, že každý človek, ktorý stratí empatiu nad druhým človekom, ktorý prichádza o všetko, môže sa mu to v živote vrátiť ako bumerang,“ povedal pre TASR Ondrej Šoth, generálny riaditeľ SND.
„Som rád, že sezónu začneme týmto benefičným predstavením, sám som už 20 rokov čestným predsedom špeciálnych olympiád pre mentálne postihnutých občanov, ktorí bez našej pomoci nemôžu existovať. Keď sa stali tieto povodne, ako na Slovensku a teraz aj u nás v Čechách, bez toho to nejde, aby ľuďom v núdzi pomohli tí, ktorí pomôcť môžu,“ dodal riaditeľ baletu SND Vlastimil Harapes.  
Na pomoc postihnutým povodňami sa v SND uskutočnil 17. júla benefičný koncert Pomôže celé Slovensko, na ktorom vystúpili viac ako štyri desiatky interpretov, diváci poslali na konto spolu 202.000 eur, pričom zbierka pokračovala ďalej.
„Veľmi si vážim prístup Slovenského národného divadla, že od prvého kola, ktorým bola opera Madama Butterfly prijali moju výzvu a zapojili sa do prvého veľkého koncertu Pomôže celé Slovensko, ktorý sme organizovali s STV. Ten projekt vyprovokoval srdcia slovenských ľudí, ktorí posielajú stále finančné prostriedky, k dnešnému dňu je to už skoro 400.000 eur. Nečakala som, že to bude takáto suma, na druhej strane, keď vidím tú veľkú dieru, ktorú nám povodne spôsobujú, tak je to veľmi maličká záplata, ktorá nestačí, aby ľuďom vrátila alebo aspoň naznačila nejaký lepší život, pretože mnohé rodiny prišli úplne o všetko,“ uviedla pre TASR Mária Vaškovičová, jedna z hlavných organizátoriek koncertu, a dodala: „Veľmi rada som sa zapojila do ďalšieho projektu Balet Gala so SND, pokračujeme so zbierkou, na rozdelení doteraz získanej sumy už pracujeme.“  
Benefičným koncertom Balet Gala sa zbierka na pomoc postihnutým nekončí, občania aj organizácie môžu prispieť zaslaním dobrovoľnej sumy na účet 2765807454/0200. Vaškovičová na dnešnom stretnutí opäť ubezpečila, že na pomoc postihnutým pôjde celá vyzbieraná suma finančných prostriedkov. Náklady, spojené s usporiadaním akcie hradia zainteresovaní z vlastných zdrojov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies