Baleovu cenu považuje Blatter za prejav slobody trhu

NETKY.SK • 3 September 2013, 16:30 • 2 min
Baleovu cenu považuje Blatter za prejav slobody trhu

ZÜRICH - Prestup Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur do Realu Madrid a najmä cena waleského krídelníka - 101 miliónov eur - je podľa šéfa svetového futbalu Seppa Blattera ukážkou, čoho je schopný voľný trh.

slovakia

left justify in out

Švajčiar odmietol priamo komentovať finančnú politiku španielskeho veľkoklubu v čase, keď krajinu sužuje finančná kríza. "Spýtajte sa na to predstaviteľov Realu Madrid," odkázal.

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pripomenul polemiku z roku 2009, keď Real Madrid zaplatil Manchestru United za Cristiana Ronalda 80 miliónov libier. "V tom istom čase na londýnskej burze Sotheby's predali Picassovo dielo z jeho modrého obdobia za 50 miliónov libier, čo v tom čase bolo 100 miliónov amerických dolárov. Majiteľ musel obraz držať niekde v bezpečí, aby mu ho neukradli. Ronalda vidia diváci v akcii najmenej dvakrát za týždeň. Je teda jeho cena vysoká alebo nie? Myslím si, že ak hovoríme o slobode trhu, potom by sme nemali do neho zasahovať," uviedol Blatter a na záver dodal: "Gareth Bale môže dokázať, že je ešte lepší ako Ronaldo." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona