Bale v úlohe Batmana skončil, nahradí ho Ben Affleck!

NETKY.SK • 23 August 2013, 09:06 • 2 min
Bale v úlohe Batmana skončil, nahradí ho Ben Affleck!

LOS ANGELES - Americký herec Ben Affleck bude Batmanom v pokračovaní blockbusteru Muž z ocele (2013), ktorého svetová premiéra je naplánovaná na 17. júla 2015.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok o tom informovali filmové štúdiá Warner Bros. Štyridsaťjedenročný rodák z kalifornského Berkeley sa tak pridá k britskému kolegovi Henrymu Cavillovi, ktorý si v zatiaľ nepomenovanej pripravovanej snímke zopakuje rolu Supermana.

Projekt, v ktorom sa Batman a Superman vôbec po prvý raz spolu predstavia na filmovom plátne, zverejnili v júli počas tohtoročného Comic-Conu v kalifornskom San Diegu. Réžie sa ujme Zack Snyder, ktorý sa postaral aj o spomínaný reboot supermanovskej filmovej série s názvom Muž z ocele. Scenár píše David S. Goyer podľa námetu, ktorý vytvoril spolu so Snyderom. Nakrúcanie by sa malo začať v roku 2014. 

"Vedeli sme, že na stvárnenie jedného z najpopulárnejších superhrdinov DC Comics potrebujeme výnimočného herca. Ben Affleck tejto požiadavke vyhovuje. Dôkazom jeho talentu je jeho výnimočná kariéra a vieme, že v spolupráci so Zackom vnesie do duality tejto postavy novú dimenziu," vyjadril sa za Warner Bros. Greg Silverman. Podľa Snydera prinesie Affleck Cavillovmu Supermanovi zaujímavú protiváhu. "Má herecké schopnosti stvárniť viacero vrstiev muža, ktorý je starší a múdrejší ako Clark Kent a nesie si so sebou jazvy ostrieľaného bojovníka proti zločinu, ale zároveň si zachováva šarm, ktorý svet vidí v miliardárovi Bruceovi Waynovi," povedal s tým, že sa už spolupráce nevie dočkať. 

Ben Affleck si pritom už vyskúšal rolu superhrdinu, keď sa v roku 2003 predstavil ako Daredevil v rovnomennej snímke z dielne 20th Century Fox. Film režiséra a scenáristu Marka Stevena Johnsona i Affleckov herecký výkon však boli pre fanúšikov marvelovského hrdinu sklamaním a nenadchli ani kritiku. V roku 2004 Affleck dokonca získal Zlatú malinu pre najhoršieho herca za výkony v trojici snímok - Daredevil, Láska s rizikom a Výplata, pričom v roku 2010 ho nominovali aj na cenu pre najhoršieho herca desaťročia, kde popri iných opäť figuroval aj jeho herecký výkon v Daredevilovi. 

Do povedomia verejnosti sa dostal snímkami Mallrats (1995) a Hľadám Amy (1997) režiséra Kevina Smitha. Preslávil sa však najmä vďaka filmu Dobrý Will Hunting (1997). Za scenár, ktorý napísal spolu s Mattom Damonom, totiž získal Oscara a Zlatý glóbus, pričom obaja si v úspešnej dráme aj zahrali. Okrem toho účinkoval aj vo filmoch ako Zamilovaný Shakespeare (1998), Armageddon (1998), Dogma (1999), Pearl Harbor (2001), Najväčšia hrozba (2002), Otcom na plný úväzok (2004), Zabiť eso (2006), Nie je z teba až tak paf (2009), Na odstrel (2009) či v krimidráme Mesto (2010), ktorú rovnako ako snímku Zbohom baby (2007) sám režíroval. V roku 2012 na seba upozornil politickým trilerom Argo, ktorý získal Oscara v kategórii Najlepší film a samotný Affleck si za réžiu vyslúžil napríklad ceny BAFTA a DGA či Zlatý glóbus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies