Bale chce po Lige majstrov aj titul majstra Európy

NETKY.SK • 29 Máj 2016, 13:31 • 2 min
Bale chce po Lige majstrov aj titul majstra Európy

MILÁNO - Gareth Bale prišiel do Realu Madrid v roku 2013 a už má na konte dva triumfy vo futbalovej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Na tom prvom pred dvoma rokmi v Lisabone sa dokonca podieľal víťazným gólom v predĺžení. V sobotu v Miláne opäť musel odohrať 120 minút, lebo rozuzlenie drámy elektrizujúcej konfrontácie dvoch madridských klubov priniesli až strely zo značky pokutového kopu. A hoci hviezdny krídelník Realu v závere ledva ťahal nohy, napokon si trúfol aj na penaltu, ktorú v tretej sérii bezpečne premenil.


"To finále ma dosť bolelo. Mal som hrozné kŕče, v závere som hral som sebazaprením, ale teraz mám obrovskú radosť," uviedol Gareth Bale v rozhovore pre BT Sport. Na otázku, či nebol nervózny, keď šiel proti gólmanovi Atlética Janovi Oblakovi v penaltovom rozstrele na nohách oslabených kŕčmi, odpovedal: "Bol som nervózny, ale až po penalte. Pred ňou nie. Je nám Atlética aj trochu ľúto, hrali veľmi dobre. Finále je však zápas, ktorý niekto musí vyhrať a ten môže byť len jeden," pokračoval Bale.

 

Dvadsaťšesťročný Rodák z Cardiffu po zápase v súvislosti s triumfom svojho tímu opakoval najmä slová odolnosť, obetavosť a bojovnosť. "Toto všetko nás počas zápasu, ktorý rozhodne nebol ľahký, zdobilo. Všetci sme išli na maximum. Chvíle s trofejou si zaslúžime my aj naši fanúšikovia," podotkol Bale. Teraz čaká na dlhodobo najlepšieho waleského futbalistu krátky oddych a potom sa pripojí k národnému tímu trénera Chrisa Colemana, ktorý sa pripravuje na majstrovstvá Európy. A Bale momentálne má dostatok guráže na to, aby si ani v reprezentačnom tíme nekládol nízke ciele. "Pôjdeme na Euro zvíťaziť. Prečo si máme klásť nízke ciele," cituje najdrahšieho hráča Realu portál idnes.cz.
Svoju premiérovú účasť na európskom šampionáte začnú Walesania v sobotu 11. júna v Bordeaux súbojom proti Slovákom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies