Bakošovi zatiaľ nepredĺžili v Liberci zmluvu, v hre je FC Viktoria Plzeň

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 18:03 • 2 min
Bakošovi zatiaľ nepredĺžili v Liberci zmluvu, v hre je FC Viktoria Plzeň

BRATISLAVA - Návrat strateného futbalového syna by sa mohol v lete uskutočniť v klube úradujúceho českého majstra FC Viktoria Plzeň, ktorý je aj najväčším adeptom na celkový primát v sezóne 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Viktorka" láka do svojich radov slovenského útočníka Mareka Bakoša, ktorý na západe ČR odohral 5,5 roka a v 124 zápasoch strelil 44 gólov. Rodák z Novej Bane je od januára 2015 hráčom FC Slovan Liberec, kde sa mu v lete končí 1,5-ročný kontrakt. Pod Ještědom zatiaľ otáľajú s predĺžením zmluvy, a tak už situáciu sondovali ďalšie kluby českej Synot ligy Mladá Boleslav a najmä spomenutá Plzeň.

 

"Z Viktorie mu predložili ponuku na dva roky," citoval z nemenovaného zdroja český denník Sport. Ten v článku ďalej informoval, že Bakoš je v Liberci spokojný, miesto v kádri trénera FC Slovan Jindřicha Trpišovského má istejšie ako by to bolo v Plzni, kde by možno zastával iba úlohu žolíka. "V drese Viktorie zanechal silnú stopu a nastavil si tým latku dosť vysoko, takže nie je vôbec isté, či by ju dokázal udržať v rovnakej výške," uvádza denník Sport.


"Stále to nie je uzavreté, všetko sa rieši. Treba však priznať, že sme na ťahu a loptička je na našej strane. Za štyri mesiace vo vnútri nášho klubu sme sa zatiaľ nedohodli na tom, akým spôsobom vyriešime budúcnosť Mareka u nás," skonštatoval nedávno športový riaditeľ libereckého klubu Jan Nezmar.


Tridsaťtriročný Bakoš (nar. 15. apríla 1983) hral v doterajšej seniorskej kariére za Nitru, Púchov, ruský tím Šinnik Jaroslavľ, Ružomberok, odkiaľ 1. júla 2009 prišiel do Plzne. Slovenský útočník, ktorý v drese A-mužstva SR dosiaľ nastúpil 13-krát, nastrieľal v drese Liberca 10 gólov v tejto sezóne najvyššej českej futbalovej súťaže.


V Plzni už premýšľajú o ďalších letných posilách: v hľadáčiku FC Viktoria sa objavil aj iný slovenský futbalista - ľavý obranca Zbrojovky Brno Miroslav Keresteš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies