Bakošovi po góle odľahlo, pochválil Hudáčka: Chytal výborne

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:17 • 2 min
Bakošovi po góle odľahlo, pochválil Hudáčka: Chytal výborne

PETROHRAD - O prvý slovenský gól v presilovke na hokejových MS v Rusku sa postaral Martin Bakoš. V nedeľňajšom súboji s Francúzmi (5:1) skóroval v 35. minúte z medzikružia po šikovnej otočke a zvýšil tak na 3:1. Útočník Liberca nezakončil akciu z typického presilovkového vzorca a nedá sa tak stále povedať, že hra v početnej výhode už "cígerovcom" ide, každopádne, Bakoša zásah potešil, keďže od krídla prvého útoku sa čakajú v Petrohrade najmä góly.

slovakia

left justify in out

"Odľahlo mi, určite. Nepovedal by som, že som cítil tlak, ale bolo to o tom prvom góle. Som rád, že tam padol. Ale vôbec by mi neprekážalo, ak by som v zápase neskóroval a vyhrali by sme rovnako 5:1. Hlavne, že máme tri body," zdôraznil Bakoš.

 

Slováci od úvodu vyleteli na súpera, zvolili vysoké napádanie a nedali tak Francúzom dýchať. V tempe ich nepribrzdil ani inkasovaný gól v 69. sekunde. "Pred stretnutím sme si povedali, aby sme hrali tímovo, celoplošne, aby sme nečakali, ale súpera napádali. Po nešťastnom prvom góle, keď tam puk preskočil hokejku, sme zapli ešte viac a dokázali to otočiť. Po zranení Marka Daňa sa to trochu rozbilo, ale my, útočníci sme sa vzniknutej situácii rýchlo prispôsobili, predsa len, ešte nie sme takí zohratí," pokračoval autor "zlatého" gólu vo finále českej extraligy.

 

Bakoš osobitne vyzdvihol výkon brankára Júliusa Hudáčka, ktorý pri svojom prvom štarte v Petrohrade pôsobil istým dojmom. "Chytal naozaj výborne, zneškodnil veľa súperových šancí. Po prvom inkasovanom góle z prvej strely to mal ťažké, ale potom to skutočne zavrel." Deväť strelených gólov v prvých dvoch zápasoch na šampionáte svedčí o vysokej streleckej efektivite slovenského mužstva. "Ani ja sám som nečakal, že dáme až toľko gólov. Je to dobre, vytvorí to trochu pohody a zdvihne nám sebavedomie. Je super, že štyri góly z deviatich strelili obrancovia. Ak sa pridáme aj my útočníci, tak neviem, čo to budú za čísla... Verím, že v každom zápase sa nájde päťka, ktorá to potiahne. Zatiaľ sa darí druhej a ja jej to prajem."

 

Dve víťazstvá podľa Bakoša ešte viac stmelia partiu a tá si začne ešte viac veriť. "Určite to mužstvo nakopne, ale nesmieme nič podceniť, pretože Nemci aj Bielorusi sú tažkí súperi a nemôžeme si myslieť, že teraz všetko pôjde samo. Trochu sme sa obávali rozpisu, keď tých papierovo slabších súperov máme hneď na úvod, ale zatiaľ sme to zvládli veľmi dobre. Musíme hrať stále ako dnes, nič nemeniť. Konečne sme hrali poctivo a zodpovedne celých 60 minút. Ak budeme hrať kolektívne, tak máme šancu uspieť aj proti Nemcom," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies