Bakošova šanca mohla priniesť obrat: "Mal som to premeniť"

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 06:14 • 2 min
 Bakošova šanca mohla priniesť obrat: "Mal som to premeniť"

Bakošova šanca mohla priniesť obrat: "Mal som to premeniť"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská futbalová reprezentácia pod taktovkou trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp aj po dvoch medzištátnych zápasoch stále čaká na svoj prvý bod či gól. Po prehre s organizátorom EURO 2012 z Poľska 0:1 v Klagenfurte, nestačili Slováci na favorizovaných vicemajstrov sveta Holanďanov v Rotterdame 0:2.
      Sezónna derniéra slovenského tímu sa začala nešťastne. Najprv kapitán Marek Hamšík trafil iba do žrde domácej brány a o chvíľu si dal Kornel Saláta vlastný gól. "Oranjes" na takmer vypredanom štadióne Feyenoordu De Kuip dominovali v držaní lopty, šance si vypracovali najmä Robin Van Persie z Arsenalu Londýn či Ibrahim Afellay z FC Barcelona. Všetko napokon uzavrel striedajúci Rafael van der Vaart v druhom polčase. Ale aj Slováci mali príležitosti, najväčšiu v poslednej minúte prvého polčasu Marek Bakoš z Viktorie Plzeň, ktorý šiel sám na Maartena Stekelenburga, ale minul. "Zápas sa nezačal dobre. Nepriali sme si taký vstup do neho. Vytvorili si takú pološancu a z nej nám dali gól. Ťažko sa nám potom vracalo do zápasu. Myslím, že sme ten prvý polčas odohrali solídne, aj keď Holanďania mali držanie lopty väčšie. Ale aj my sme mali príležitosti a možno chýbalo trošku umenia, možno trošku šťastia a skončil by inak. V druhom polčase sme už nedokázali byť nebezpeční a tým pádom nás oni prehrávali a utvorili si drvivú prevahu, aj keď gólové šance možno dve a z toho dali druhý gól," povedal po súboji Bakoš, ktorého dosť mrzela nepremenená gólová "tutovka". "Šanca to bola veľká, mala by sa premieňať. Nejako mi to v posledných zápasoch nejde, aj keď si vytvorím šance, nedarí sa mi skórovať. Išiel som sám a chcel som najmä trafiť bránu na kríž. Tam to brankári nemajú radi. A nevyšlo to, mrzí ma to," uviedol hráč, s ktorého výkonom vyjadril tréner Griga asi najväčšiu spokojnosť v pozápasovom hodnotení.
      V základnej zostave nastúpil aj stredopoliar Michal Breznaník z Liberca, ktorý sa tešil zo zisku českého titulu. "Vyhrávali 1:0 a držali nás na dištanc. Sú strašne silní na lopte. Nevedeli sme im zobrať loptu. A potom sa ťažko chodilo do brejkov. Nevyužili sme naše šance, Marek dal brvno a nepremenili sme ďalšie brejky," zhodnotil súboj bývalý hráč bratislavského Slovana.
      "Výsledok mohol byť oveľa lepší. Viazla nám kombinácia, možno z prílišného rešpektu. Ak by sme toľko nekazili, alebo viac podržali loptu, určite by sme uhrali lepší výsledok. Holanďania samozrejme majú svoju kvalitu a potvrdili ju aj teraz. Vyhrali zaslúžene," podal svoj pohľad na vec Marek Čech, ktorý nastúpil v stredu na pozícii defenzívneho stredopoliara spolu s Karimom Guédém. Aj podľa neho vlastný gól hosťom príliš nepridal: "Prvý gól nám nepriniesol pohodu. V druhom polčase sme začali lepšie, ale aj vzhľadom na duel s Poľskom, nám v závere zrejme došli sily. Holanďania z tohto pohľadu 2:0 vyhrali zaslúžene."

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies