Bakošov gól Libercu na postup nestačil, Pavelka: Hanbu sme neurobili

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:17 • 2 min
Bakošov gól Libercu na postup nestačil, Pavelka: Hanbu sme neurobili

LIBEREC - Český zástupca v Európskej lige UEFA 2015/2016 Slovan Liberec do záverečného 6. kola skupinovej fázy súťaže živil nádej na postup, tá sa však po domácej prehre 2:4 s futbalistami Olympique Marseille rozplynula.

slovakia

left justify in out

"Olympique Marseille dokázal, že jeho postup je zaslúžený. My to s pokorou prijímame," citoval kapitána Liberca Davida Pavelku portál idnes.cz. "Prehra nás mrzí najmä kvôli fanúšikom. Celé mesto týmto zápasom žilo," dodal Pavelka.

 

Severočesi na začiatku druhého polčasu prehrávali už 0:3. K obratu zavelil v 75. minúte slovenský útočník Marek Bakoš, ktorý premenil jedenástku a o minútu neskôr Josef Šural znížil na rozdiel gólu. Posledné slovo však patrilo hosťom, ktorí po triumfe 4:2 obsadili druhú priečku v F-skupine a odprevadili portugalskú Bragu do jarného 16-finále.

"Súperovi sme ponúkli situácie, ktoré využil. Keby bolo už po prvom polčase 0:3, nikto by nemohol protestovať. Po prestávke sme začali hrať jednoduchšie a vyplynuli z toho naše dva góly," dodal Pavelka, ktorý si v 75. minúte vypýtal jedenástku. "Penalta bola jasná, dostal som sa medzi dvoch hráčov. Chcel som zakončiť, ale súper ma stiahol. Sám som jedenástku kopať nechcel, som poverčivý, takže som prenechal loptu Bakymu (Bakošovi)."

 

Za stavu 2:3 ako správny kapitán veril v obrat, ktorý sa však nekonal. "Bohužiaľ, náš tlak potom utíchol. Hráči Marseille skúsene držali loptu. Napokon sme dostali štvrtý gól a bolo hotovo." Napriek prehre a nepostupu do 16-finále vládne v Liberci spokojnosť s účinkovaním v pohárovej Európe. "Myslím, že môžeme byť pyšní a to, čo sme na jeseň dosiahli. Libercu ani českému futbalu sme hanbu neurobili," uzavrel Pavelka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies