Bakoš skóroval po desiatich mesiacoch, ale gól na víťazstvo nestačil

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 13:22 • 2 min
Bakoš skóroval po desiatich mesiacoch, ale gól na víťazstvo nestačil

PRAHA - Slovenský futbalista Marek Bakoš prelomil dlhé čakanie na gól.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný útočník v službách Viktorie Plzeň skóroval opäť po desiatich mesiacoch, ale jeho gól Plzni na víťazstvo nestačil. Vicemajster v úvodnom kole českej ligy iba remizoval v Příbrami 2:2. 
      

"Bol to jediný pozitívny moment, aspoň pre mňa," povedal pre idnes.cz Bakoš. Za štyri sezóny dal 42 ligových gólov, ďalšie pridal v európskych pohároch. V minulej sezóne za Plzeň však strelil len jeden gól, keď v septembri zariadil výhru v Jihlave 2:1. Potom ho trápili zdravotné problémy a vypadol zo zostavy. 
      

V sobotu sa konečne dočkal gólovej radosti, keď v 6. minúte otvoril skóre po centri Pavla Horvátha. "Krásne mi to Horvi prihral," pochvaľoval si. "Som rád, že dal Marek gól. Čakali sme naň. Dúfam, že mu to bude padať ďalej," želá si kouč Dušan Uhrin mladší. 
      

Bakoš sa podieľal aj na druhom góle Plzne krátko po tom, ako Příbram vyrovnala. Jeho strelu brankár Boháč neudržal a potom fauloval Petrželu. Z pokutového kopu išla Plzeň tesne pred koncom prvého polčasu druhýkrát do vedenia. Hoci v minulosti kopal jedenástky Bakoš, svoju poslednú nedal a tak prenechal miesto skúsenému Horváthovi. A ten sa nepomýlil. 
      

Plzeň však nakoniec nevyhrala. "Prvý polčas sme odohrali celkom dobre, ale potom sme začali nakopávať lopty, bol to samý súboj a my sme ich nevyhrávali. Som smutný, že sme stratili dva body. Je to pre nás nepríjemné," poznamenal pre idnes.cz Bakoš. 
      

Západočechom sa v poslednom čase nedarí a ako keby zabudli vyhrávať. V závere minulej sezóny dvakrát remizovali, prehrali finále pohára a pred týždňom podľahli Sparte Praha aj v Superpohári. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona