Bakoš sa vracia do Plzne, podpísal zmluvu na dva roky

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 12:17 • 2 min
Bakoš sa vracia do Plzne, podpísal zmluvu na dva roky

PLZEŇ - Slovenský futbalový útočník Marek Bakoš sa po roku a pol vracia do FC Viktoria Plzeň. S úradujúcim českým majstrom sa dohodol na spolupráci na dve sezóny.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný zakončovateľ prichádza z konkurenčného Slovana Liberec, za ktorý strelil v ligovej sezóne 2015/2016 tucet gólov a dovedna ich bolo trinásť. Pod Ještědom sa nedohodol na novom kontrakte. V rokoch 2009 - 2015 dosiahol Bakoš v najvyššej dlhodobej súťaži v ČR za Plzeň 44 zásahov.

"Rozhodovanie nebolo jednoduché. Je bez diskusie, že k Plzni mám obrovský vzťah v športovej aj osobnej rovine. Vážim si, aké úspechy sme dosiahli, ale aj to, ako mi vedenie pred rokom a pol vyšlo v ústrety pri prestupe do Liberca. Na druhej strane: v Slovane som po vlaňajšej utrápenej jari prežil nádherný rok plný skvelých zážitkov, veľkých zápasov a nezabudnuteľných spomienok. Veľa som premýšľal, svoje si k tomu povedala aj rodina. Napokon som šťastný, že si opäť oblečiem plzenský dres," uviedol rodák z Novej Bane Bakoš, ktorý v minulosti hral aj za Nitru, Púchov, Jaroslavľ a Ružomberok.

"Návrat Mareka Bakoša je pre nás výbornou správou. Do tímu sa vracia vynikajúci útočník, ktorý má skúsenosti s ťažkými zápasmi aj na medzinárodnom poli. Navyše, získavame v ňom stopercentného profesionála, ktorého tréningová morálka aj vystupovanie v kabíne môžu byť príkladom pre väčšinu futbalistov," povedal generálny manažér Viktorie Adolf Šádek.

"Marek je víťazný typ, ktorý nechce prehrať žiadny zápas ani tréningové cvičenie. Presne takého hráča potrebuje každý tím, ak chce byť úspešný. K Plzni ho viaže hlboké puto, žije tu jeho rodina. V neposlednom rade Marek pri každom návrate do Doosan Areny cítil, že fanúšikovia naňho nezabudli. Aj toto nám pri rokovaniach o jeho príchode výrazne pomohlo," dodal Šádek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona