Bakoš po stom ligovom góle: Keď som odchádzal do Liberca, už som neveril

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:32 • 2 min
Bakoš po stom ligovom góle: Keď som odchádzal do Liberca, už som neveril

PLZEŇ - Slovenský futbalový útočník Marek Bakoš sa v nedeľu stal tridsiatym štvrtým členom Klubu ligových kanonierov (KLK), dodatočne si tak dal pekný a zároveň symbolický darček k sobotňajším 34. narodeninám.

slovakia

left justify in out

Rodák z Novej Bane s reprezentačnou minulosťou, aktuálne v službách úradujúceho českého šampióna FC Viktoria Plzeň, zaokrúhlil svoj nástrel v domácom súboji proti Slovácku (2:0), keď premenil pokutový kop. Členmi Klubu ligových kanonierov sú slovenskí zakončovatelia, ktorí strelili minimálne sto gólov v najvyšších dlhodobých súťažiach. Bakoš úspešne pálil v drese Púchova (18), ruského FK Šinnik Jaroslavľ (3), Ružomberka (16), Liberca (13) a Plzne (50).

"Keď som pred dvoma rokmi odchádzal do Liberca, už som v ten stý gól neveril. Ale taký je futbal, že sa niekedy všetko úplne otočí. Som rád, že som ten míľnik prekonal práve v Plzni," citoval web iDnes.cz Bakoša, ktorý sa k "viktoriánom" vrátil pred touto sezónou.

 

"Priznávam, že na tú stovku som myslel. Najmä od chvíle, keď som dal gól s číslom 99. Je to predsa len určitý míľnik, chcel som ho prekonať čo najskôr. Keď sa zamyslím, to číslo už mohlo byť vyššie, moju kariéru sprevádzali dlhé gólové pauzy. Tak snáď ich ešte pár pridám."

Bakoš prevzal úlohu novica v Klube od Filipa Hološka, ktorý vstúpil vlani v októbri. Tridsaťtriročný Piešťanec Hološko je jediný člen KLK, ktorý všetky svoje ligové góly strelil v zahraničí. Dvoma hráčmi, ktorí dosiahli stovku iba v samostatnej slovenskej lige, sú Juraj Halenár (125) a Róbert Semeník (120).

Na dostrel je Marek Hamšík, ktorý sa pravdepodobne pridá k dosiaľ osamotenému "legionárovi Hološkovi" - svojich 92 ligových gólov dosiahol v drese talianskeho SSC Neapol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona