Bakoš o dnešnom súperovi Rakúsku: "Nebudeme čakať, s čím vybehnú"

NETKY.SK • 8 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Bakoš o dnešnom súperovi Rakúsku: "Nebudeme čakať, s čím vybehnú"

KODAŇ - Slovenskí hokejisti si chcú po nevydarenom vystúpení proti Švajčiarsku vylepšiť chuť a konečne na MS v Dánsku aj zvíťaziť. Najbližšiu šancu na to majú dnes o 16.15 h proti Rakúšanom. Okrem toho, že body potrebujú ako soľ, aby si zachovali čo najväčšiu šancu na postup do štvrťfinále, triumf by im výrazne zdvihol aj sebavedomie pred ďalšími súbojmi v A-skupine.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Craiga Ramsayho musia v prvom rade hodiť za hlavu nevydarený duel so Švajčiarskom, v ktorom prehrali 0:2. Jeden deň na regeneráciu hráči dostatočne využili, proti Rakúsku nastúpia po prvý raz na prebiehajúcich MS popoludní. Všetci si uvedomujú, že na zachovanie štvrťfinálovej nádeje treba vyhrať.

 

 povedal útočník Tomáš Marcinko."Vieme, aká je matematika, ale nejdeme teraz vytrubovať po celej Kodani, aké ideme urobiť skóre. Musí ísť každý na sto percent a výsledok sa dostaví. Som presvedčený, že to zvládneme,"

 

S Rakúskom má slovenský hokej dostatočné skúsenosti. Stretli sa spolu v 32 zápasoch, 24-krát boli úspešnejší Slováci. V dvoch prípadoch sa obaja rozišli zmierlivo a šesťkrát sa tešili Rakúšania. Naposledy sa vo vzájomnom dueli stretli v príprave pred dvomi rokmi, pod vedením vtedajšieho kormidelníka Zdena Cígera vyhralo Slovensko vo Viedni 2:0. Spomienka na predchádzajúci vzájomný súboj na MS je o niečo bradatejšia, datuje sa do roku 2013. Rakúsko vtedy v Helsinkách zdolalo Slovensko 2:1 po samostatných nájazdoch.

 

Hokejisti Slovenska sú papieroví favoriti, no k úspechu musia podať lepší výkon, ako proti Švajčiarsku. "Musíme byť najmä nebezpečnejší v útočnom pásme. Proti Švajčiarom sme si nevypracovali veľa šancí, najmä toto musíme zmeniť," dodal Marcinko.

 

Recept je jednoduchý. Hrať svoju hru a nečakať, s čím vyrukuje súper. Aspoň tak to vidí útočník Martin Bakoš, ktorý povedal: "Musíme sa sústrediť hlavne na seba, na našu taktiku. Musíme hrať náš hokej, v tom sme silní a nie čakať na to, s čím na nás Rakúšania vybehnú."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies