Bakoš mal sedieť na lavičke, napokon Plzni vystrieľal triumf

NETKY.SK • 18 August 2017, 10:37 • 2 min
Bakoš mal sedieť na lavičke, napokon Plzni vystrieľal triumf

Plzeň - Slovenský futbalista Marek Bakoš vystrieľal dvoma presnými zásahmi triumf Viktorie Plzeň nad AEK Larnaca (3:1) vo štvrtkovom prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2017/2018.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný útočník sa pritom do základnej zostavy českého tímu dostal vďaka trestu Michaela Krmenčíka. V úvode sa "Baky" trápil, strácal na hrote lopty. Po polhodine však prišla jeho hviezdna chvíľa, keď rozvlnil sieť z priameho kopu z 25 m a naštartoval obrat svojho tímu, ktorý od 8. minúty prehrával.

 

"Keď mi dal tréner dôveru, tak asi dúfal, že sa mi nejaký ten gól podarí streliť. Z oboch presných zásahov mám radosť, ale hlavný je výsledok," citoval server idnes.cz Bakoša, ktorý v 74. minúte z jedenástky spečatil triumf Plzne.

 

"Zo začiatku bolo pre mňa ťažké dostať sa do zápasu, predsa len som hral po dlhšej dobe. Chcel som sa čo najskôr chytiť. Súper však potrestal hneď našu prvú chybu, takže vstup do stretnutia nebol ideálny. Potom mohli hostia pridať aj ďalšie góly, ale našťastie nepremenili ich šance a nám pomohli fanúšikovia. Otočili sme to. V šatni sme si niečo povedali a v druhom polčase sme si už dali pozor. Do ničoho sme ich nepustili. Nakoniec sa výsledok podaril, som spokojný. Stále sme však len v polčase, na Cypre nás čaká búrlivá atmosféra. Ale poletíme tam pre postup, to sme si povedali jasne. Na tom sa nič nemení," dodal Bakoš, ktorého v 77. minúte krátko po premenenej jedenástke nahradil na ihrisku Jakub Řezníček.

 

Celý duel absolvoval v strede poľa Bakošov krajan Patrik Hrošovský, na lavičke náhradníkov sedel brankár Matúš Kozáčik. Odveta je na programe vo štvrtok 24. augusta o 18.00 SELČ, žreb skupinovej fázy EL prebehne na druhý deň o 13.00 h v Monte Carle.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies