Bakoš: Liga majstrov prinesie pre košického diváka dobrý hokej

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 09:37 • 2 min
Bakoš: Liga majstrov prinesie pre košického diváka dobrý hokej

KOŠICE - Hokejisti HC Košice vďaka zisku siedmeho majstrovského titulu mieria do hokejovej Ligy majstrov, ktorá sa v novom šate začne 21. augusta 2014. Do prestížnej súťaže sa zapojí celkovo 40 tímov a medzi nimi by nemali chýbať ani "oceliari", ktorí s nórskym Stavangerom získali nárok na jedno voľné miesto. V súťaži sa nepredstavia tímy z Kontinentálnej hokejovej ligy.

slovakia

left justify in out

"Už od mája, keď sa skladal tento tím, sme vedeli, že je tu šanca hrať Ligu majstrov, ak získame titul majstra Slovenska. Aj napriek tomu, že správy z IIHF boli také, aké boli, že Slovensko nedostane miestenku, tak určitou diplomaciou prezidenta a generálneho sekretára SZĽH sme mali informácie, že Slovensko miestenku dostane. Odhliadnuc od toho, tak my sme si išli za svojim cieľom, v prvom rade získať titul a pred pár dňami to prišlo ako darček, že Slovensko spoločne s Nórskom dostane ďalšiu miestenku," uviedol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.
      

Štyridsať tímov rozdelia do desiatich skupín, žreb sa uskutoční 21. mája 2014 počas majstrovstiev sveta v Bielorusku. Víťazi skupín, plus šesť najlepších tímov z druhých miest postúpi do osemfinále, ktoré sa podobne ako štvrťfinále a semifinále bude hrať systémom doma-vonku. Finále sa uskutoční 3. februára 2015. Úvodné zápasy sa začnú 21. augusta, pričom je celkovo naplánovaných 149 stretnutí. "Tento titul posúva košický klub po profesionálnej stránke trošku ďalej, pretože sme si jeho ziskom zabezpečili miestenku v Lige majstrov. Cez tento titul vieme pre košického diváka priniesť kvalitné zahraničné mužstvá a bude môcť vidieť dobrý hokej," konštatoval Bakoš, ktorého predstava o zložení tímu pre budúcu sezónu je takáto: "Bol by som rád, ak by všetci chlapci, ktorí získali titul, zostali v mužstve. Možno tu nezostane Rasťo Staňa, možno niekto iný, kto sa dostane na MS v Minsku a vezme inú ponuku."
      

K 26 zakladajúcim členom postupne pribudlo štrnásť tímov s voľnými miestami - Villach, Lukko Rauma, SaiPa Lappeenranta, Südtirol Bolzano, Oceláři Třinec, Hamburg Freezers, Kolín Haie, Servette Ženeva, Kloten Flyers, AIK Skelleftea, Växjö Lakers. Slovensko teda bude zastupovať HC Košice, Nórsko Stavanger Oilers a poslednú voľnú kartu získa český majster - PSG Zlín alebo Kometa Brno. 
      

Zakladajúcimi členmi sú EC Red Bull Salzburg, UPC Viedeň Capitals, Bílí Tygři Liberec, Pardubice, Sparta Praha, HC Vítkovice, IFK Helsinki, JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku, Adler Mannheim, Eisbären Berlín, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine, SC Bern, Fribourg-Gotteron, Zürich SC Lion, EV Zug, Djurgarden, Frölunda, Färjestad, HV 71 Jönköping, Linköping HC a Lulea. 
      

Hokejová Liga majstrov sa naposledy uskutočnila v sezóne 2008/2009, ale po odstúpení hlavných sponzorov súťaž skolabovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies