Bakondi: Maďarsko môže postaviť zábrany proti migrantom aj na rumunských hraniciach

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:20 • 2 min
Bakondi: Maďarsko môže postaviť zábrany proti migrantom aj na rumunských hraniciach

BUDAPEŠŤ - Na rumunsko-maďarské hranice zatiaľ nie je vyvíjaný mimoriadny migračný tlak, ak však bude potrebné, možno popri sprísnených právnych normách - ochrane hraníc políciou a vojakmi - zaviesť aj tam ochranu hraníc fyzickými zábranami, povedal dnes poradca maďarského premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió poradca podotkol, že predpovede maďarskej vlády sa naplnili: s blížiacim sa koncom roka počet ilegálnych migrantov prichádzajúcich do Európy stúpa. Maďarsko podľa jeho slov disponuje prostriedkami, aby aj na rumunskom úseku hraníc mohlo vybudovať zábrany. Maďarský minister obrany István Simicskó v utorok povedal, že maďarská armáda by bola v prípade potreby schopná rýchlo rozšíriť zábrany aj na určité úseky hraníc s Rumunskom. Plot proti migrantom stojí od 15. septembra na srbskom úseku zelenej hranice; neskôr ho postavili aj na kritických miestach úseku hraníc s Chorvátskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies