Bakoša straší púchovský debakel s Ronaldinhovou Barcelonou na Nou Campe

NETKY.SK • 19 Október 2011, 21:51 • 2 min
Bakoša straší púchovský debakel s Ronaldinhovou Barcelonou na Nou Campe

Bakoša straší púchovský debakel s Ronaldinhovou Barcelonou na Nou Campe

slovakia

left justify in out

img

Pred stredajším zápasom futbalistov Viktorie Plzne v skupinovej fáze Ligy majstrov na pôde FC Barcelona ožili u slovenského útočníka Mareka Bakoša nepríjemné spomienky. Takmer presne pred ôsmimi rokmi totiž na slávnom Nou Campe utrpel debakel slovenský tím Matador Púchov, ktorý aj vďaka hetriku Ronaldinha prehral 0:8!
Bakoš mal vtedy 20 rokov, keď zverenci vtedajšieho trénera Štefana Zaťka pricestovali do katalánskej metropoly s nádejným výsledkom z úvodného zápasu 1. kola Pohára UEFA. V Trnave totiž Púchov remizoval 1:1. Lenže na slávnom štadióne, ktorý postavili kvôli športovému umeniu legendárneho slovenského futbalistu a trénera Ladislava Kubalu, prišla smršť.   
"Už pred zápasom som si vtedy hovoril: Čo s nami asi Barcelona urobí? Triasli sa mi kolená. Je to zážitok vrátiť sa sem, ale kolená už sa mi netrasú. Neprišli sme prehrať nula desať," cituje portál idnes.cz Bakoša, ktorý sa vtedy posunul z B-tímu "gumárov" smerom hore. Teraz však slovenský útočník v službách Plzne pricestoval s vizitkou najlepšieho kanoniera v kvalifikácii Ligy majstrov. "V televízii sledujem Barcelonu každý týždeň a vnímam ju skôr ako fanúšik, nie ako súper. Preto som zvedavý, ako tá ich hra vlastne vyzerá v realite. Ale pozor, Plzeň má podstatne silnejší a skúsenejší tím ako vtedajší Púchov. Možno sa nám podarí zázrak. A keď nie zázrak, tak aspoň nechceme urobiť hanbu."
Zatiaľ, čo cesta púchovského tímu do Barcelony bola plná optimizmu, návrat bol ponurý a tichý. Na letisku hráči medzi sebou vôbec nekomunikovali, médiá z nich vyťahovali reakcie ako z chlpatej deky.
"Prehra bohužiaľ predstihla všetky očakávania. Prejavila sa naplno kvalita nášho a súperovho kádra. My sme vpredu neboli vôbec nebezpeční, chýbala nám prechodová fáza a preto bola obrana preťažená. Realita je však taká, že proti tímu ako je Barcelona môžeme uhrať dobrý výsledok iba výnimočne. V Trnave podalo celé mužstvo nadštandardné výkony, teraz hráči zlyhali ako tím a tým pádom sa nepresadili ani individuálne. Súper je však kvalitou niekde úplne inde ako my a dnes to dokázal naplno Ronaldinho," skonštatoval po stretnutí na Nou Campe pre TASR Zaťko, súčasný kouč Dukly Banská Bystrica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies