Baki Sadiki ostáva vo väzbe, na pojednávaní v novembri ho budú vypočúvať

NETKY.SK • 1 Október 2013, 16:08 • 2 min
Baki Sadiki ostáva vo väzbe, na pojednávaní v novembri ho budú vypočúvať

PREŠOV - Na Okresnom súde (OS) v Prešove sa dnes začalo predbežné pojednávanie pôvodnej obžaloby Bakiho Sadikiho. Senát Okresného súdu prijal pôvodnú obžalobu a vytýčil termíny hlavných pojednávaní na 7. a 11. novembra, keď senát plánuje Bakiho S. vypočuť, pretože pôvodný proces sa konal za jeho neúčasti.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák OS rozhodol tak, že obžalovaného ponechá vo väzbe. Obžalovaný sa vzdal práva podať sťažnosť, rozhodnutie teda nadobudlo právoplatnosť. V konaní sa bude pokračovať na podklade pôvodnej obžaloby a súd bude musieť opätovne vykonať dokazovanie.

Verejné pojednávanie sa konalo za účasti obžalovaného a ten najskôr odmietol dohodu s prokurátorom o vine a treste. Baki Sadiki podľa vlastných slov k obžalobe nemal čo povedať, poukázal však na svoju nevinu a na to, že jeho uväznenie bolo iba omylom. Počas pojednávania požiadal o prepustenie. Na konci poznamenal, že verí v preukázanie svojej neviny. Prokurátorka sa po pojednávaní vyjadrila, že bude trvať na najprísnejšom treste a neočakáva, že by svedkovia menili výpovede. Podľa Drimáka súd obžalovanému nemôže uložiť vyšší trest ako pôvodných 22 rokov, môže mu ale trest znížiť. Na hlavnom pojednávaní 7. novembra plánuje senát okresného súdu vypočuť Bakiho Sadikiho a ďalších svedkov. Podobný priebeh by malo mať aj pojednávanie 11. novembra.

Hlavné pojednávanie s Bakim Sadikim a spol. sa začalo na Okresnom súde v Prešove 24. januára 2011. Súd vtedy rozhodol o 22-ročnom treste odňatia slobody pre Bakiho Sadikiho. Pôvodný proces bol obnovený na základe rozhodnutia Krajského súdu (KS) v Prešove, ktorý na začiatku septembra tohto roka zrušil pôvodný rozsudok. Rozhodol však, že po zrušení právoplatného rozsudku v tejto veci bude Okresný súd Prešov pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies