Bajzu potešila reprezentačná nominácia, nechce sklamať Kozáka

NETKY.SK • 18 November 2013, 13:50 • 2 min
Bajzu potešila reprezentačná nominácia, nechce sklamať Kozáka

BRATISLAVA - Slovenského futbalového brankára Pavla Bajzu potešila nominácia trénera národného tímu Jána Kozáka na utorkový medzištátny prípravný zápas proti Gibraltáru. V súboji na Estadio de Algarve v portugalskom Fare, ktorý sa začne o 19.30 h SEČ, má 22-ročný gólman talianskeho prvoligového klubu FC Parma šancu pripísať si na konto premiérový štart v seniorskej reprezentácii.

slovakia

left justify in out

"Bol som veľmi rád, že ma tréner Kozák nominoval. Chcem urobiť všetko pre to, aby som ho nesklamal," uviedol Bajza pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti CSM Agency a na margo pozvánky doplnil: "Písali mi kamaráti, že mi gratulujú. A ja som nevedel, že k čomu. Múdrejší som sa stal až potom, čo som si otvoril internet." Druhým brankárom v Kozákovom výbere pre duel s Gibraltárom je Tomáš Košický z talianskeho klubu tamojšej druhej najvyššej súťaže Novara Calcio. Podľa pondelkového vyjadrenia kormidelníka SR nastúpi v utorkovom meraní síl v základnej zostave práve 27-ročný Košický.

Bývalý brankár Dubnice nad Váhom Bajza a FC Parma sa začiatkom októbra dohodli na predĺžení vzájomnej spolupráce do júna 2018. Žilinský rodák sa stal hráčom talianskeho klubu v lete 2012, keď podpísal zmluvu na tri roky. Svoj prvý zápas v Serie A odchytal v záverečnom kole uplynulej sezóny: 19. mája nastúpil proti Palermu. V prebiehajúcom ročníku sa dostal do bránky parmského klubu dvakrát. Vo víťaznom zápase 7. kola najvyššej tamojšej súťaže Serie A so Sassuolom (3:1) chytal Bajza od 45. min, na trávnik prišiel miesto vylúčenej brankárskej jednotky Parmy Antonia Miranteho. "Pre mňa to bola ťažká situácia. Vtedy som chcel ísť na pohreb môjho strýka, ktorý stál pri mojich futbalových začiatkoch. Napokon sme sa s trénerom Donadonim dohodli, že zostanem pri tíme. A tak to malo byť. Môjho kolegu vylúčili, tak som išiel do bránky - a vyhrali sme derby. Chytal som aj v ďalšom dueli proti Verone. S mojimi výkonmi bola spokojnosť, ale do bránky sa vrátil Antonio Mirante," povedal Bajza, ktorý trpezlivo čaká na svoju príležitosť: "Makám na tréningoch a uvidíme. Rád by som začal chytať pravidelne. Počkám si do konca sezóny a rozhodnem sa. Ak nebudem môcť byť jednotkou v Parme, tak by som sa asi rozhodol pre odchod z klubu. Rád by som však zostal v Taliansku."

Podľa bývalého reprezentanta SR do 21 rokov Bajzu je medzi tréningami na Slovensku a v Taliansku veľký rozdiel. "Základ je v tom, že v Parme trénujeme viac. Aj brankárska príprava je iná. Taliansko je známe svojou skvelou gólmanskou školou. Často napríklad chodíme do posilňovne, trénujeme aj nohy," uzavrel Pavol Bajza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies