Bajnai chce na sviatok 23. októbra proti Orbánovi spojiť opozíciu

NETKY.SK • 7 Október 2013, 11:28 • 2 min
Bajnai chce na sviatok 23. októbra proti Orbánovi spojiť opozíciu

BUDAPEŠŤ - Pri posledných oslavách výročia protikomunistickej revolúcie 1956 pred parlamentnými voľbami 2014 musia strany demokratickej opozície deklarovať svoju spoločnú silu.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI to uviedol dnes šéf volebného spojenectva Spolu-PM (Együtt-PM) Gordon Bajnai, podľa ktorého všetci, ktorým sa nepáči vládnutie Viktora Orbána, by mali oslavovať spoločne.

Expremiér Bajnai v relácii Start komerčnej televíznej stanice ATV pripomenul, že Spolu-PM nadviazalo volebnú spoluprácu s Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) - 23. októbra však bude potrebné, aby sa spojili všetci tí, ktorí majú dosť Orbánovej vlády, vrátane expremiéra Ferenca Gyurcsánya a jeho strany Demokratická koalícia.

Gyurcsány minulý týždeň oznámil, že poslal SMS správu predsedovi MSZP Attilovi Mesterházymu a šéfovi Spolu-PM Bajnaimu, v ktorej inicioval spoločné oslavy 23. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies