Bajčičák: Základ je nepreceniť sa

NETKY.SK • 21 Február 2014, 13:46 • 2 min
Bajčičák: Základ je nepreceniť sa

ČERVENÁ POĽANA - Pre skúseného 37-ročného Dolnokubínčana Martina Bajčičáka bude nedeľňajšia 50-tka už štvrtý olympijský maratón v kariére.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na slovenského reprezentanta v behu na lyžiach Martina Bajčičáka čaká na XXII. zimných olympijských hrách v Soči posledné vystúpenie: v nedeľu predpoludním o 11.00 h miestneho času (8.00 h SEČ) nastúpi na kráľovskú disciplínu 50 km voľnou technikou s hromadným štartom. Pre skúseného 37-ročného Dolnokubínčana to bude už štvrtý olympijský maratón - v Nagane 1998 preteky voľným spôsobom nedokončil, o štyri roky neskôr v Salt Lake City skončil na klasickej päťdesiatke dvanásty a v Turíne 2006 ho v súťaži voľným štýlom klasifikovali na 14. pozícii.

 

Člen tímu ŠKP Štrbské Pleso, ktorý je už na svojich piatych ZOH, sa v komplexe Laura nad Červenou Poľanou dôsledne pripravoval od stredy, keď s Petrom Mlynárom absolvoval tímšprint klasickou technikou. "Musím si trochu vydýchnuť a dať sa dokopy. Síce to bolo krátke, ale náročné. Trať na päťdesiatke je veľmi náročná a bude potrebné bežať takticky. Základ je zostať pri zemi a nepreceniť sa," prezradil pre agentúru SITA Bajčičák a pokračoval: "Nebudem hovoriť o svojich ambíciách, lebo tie sú vyššie a to ma možno aj motivuje. Chcem zájsť tak, aby som bol po pretekoch spokojný. Podať maximálny výkon a verím, že vyjde aj servis a spoločne to zladíme na sto percent. Uvidíme, na čo to bude stačiť. V závere olympijských hier sa posnažím pohladiť dušu slovenského diváka." 

 

Okrem Martina Bajčičáka by na ZOH 2014 mali byť v nedeľu v hre už len bobisti s pilotom Milanom Jagnešákom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona