Bajčičák zahalený vo vlajke cítil počas sľubu miernu trému

NETKY.SK • 30 Január 2014, 14:42 • 2 min
Bajčičák zahalený vo vlajke cítil počas sľubu miernu trému

BRATISLAVA - Pred svojou piatou účasťou na zimných olympijských hrách dostal bežec na lyžiach Martin Bajčičák príležitosť spolu s biatlonistkou Anastasiou Kuzminovou pred odletom do Soči zložiť sľub do rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Dolného Kubína nechal text sľubu prečítať obhajkyňu dvoch biatlonových medailí z Vancouveru 2010 a sám na konci povedal len dve slová: "Tak sľubujeme!" Skúsený športovec napriek tomu cítil miernu nervozitu. "Anastasia mala asi väčšiu trému prečítať to. Pre mňa aj Anastasiu to bola veľká pocta, že sme sa mohli zúčastniť na tomto akte. Som rád, že som tu mohol byť a prežiť sľub. Ja som sa nemal toho veľa učiť, ale keď som si predstavil, že som hodinu nič nerozprával a potom som mal povedať jedno slovo, tak som sa trochu bál, ako to dopadne," povedal Martin Bajčičák po skončení slávnostného sľubu, pred ktorým sa postaral aj o úsmevnú situáciu.

Anastasia Kuzminová sa postavila pred mikrofón, keďže práve ona čítala sľub. Bajčičák najprv stál po jej pravici, neskôr prešiel na ľavú stranu a potom ešte zmenil pozíciu v okolí stojana s vlajkou. Napokon skončil čiastočne zabalený do štátneho symbolu SR. "Bolo to pripravené tak, že sme sa jej mali obaja držať. Zo začiatku som si nevedel nájsť miesto, ale myslím si, že to dopadlo dobre," poznamenal s úsmevom člen tímu ŠKP Štrbské Pleso. Jeho najlepším umiestnením na olympijských športoviskách je ôsma pozícia z Turína 2006 v skiatlone a tímšprinte s Ivanom Bátorym. "Každú olympiádu som poslušne sedel v olympijskej dedine a pripravoval sa na svoje disciplíny, pretože začínam v úvode a končím v závere olympiády. Preto je pre mňa veľmi ťažké pohybovať sa mimo dediny. Veľmi ma poteší, ak v Soči budem mať príležitosť a čas na to, aby som si pozrel nejakú inú disciplínu," priznala stálica slovenského bežeckého lyžovania.

Martin Bajčičák vo štvrtok nepriamo naznačil, že v Soči to budú jeho posledné ZOH v aktívnej pretekárskej kariére. "Keď som sa pred sľubom vrátil z pretekov, nik sa so mnou nebavil o výsledkoch, ale vraveli mi len o mojej piatej účasti na olympiáde. Je to akoby také znamenie, že už je toho dosť, čo sa týka počtu olympiád," uviedol skúsený slovenský pretekár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona