Bajčičák: Ešte myslím na Falun 2015

NETKY.SK • 23 Február 2014, 13:29 • 2 min
Bajčičák: Ešte myslím na Falun 2015

SOČI - Martin Bajčičák sa v nedeľu pravdepodobne lúčil so ZOH.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bežec na lyžiach Martin Bajčičák sa v Soči stal štvrtým Slovákom po Márii Jasenčákovej, Ivanovi Bátorym a Martine Halinárovej-Schwarzbacherovej-Jašicovej s piatimi účasťami na zimných olympijských hrách. Bajčičák mal premiéru pod piatimi kruhmi v Nagane 1998, potom štartoval aj v Salt Lake City 2002, Turíne 2006, kde skončil dvakrát ôsmy v skiatlone i tímovom šprinte, Vancouveri 2010 i Soči 2014.

 "Kariéru ešte nekončím, ale dnes to bol asi môj posledný olympijský štart," povedal Bajčičák po pretekoch na 50 km voľne v Soči, v ktorých skončil na 14. mieste. "Chcel by som to potiahnuť aspoň do budúcoročných majstrovstiev sveta vo Falune. Skúsim ešte kombinovať preteky Svetového pohára s maratónmi. Vytrvalosť mám, verím, že ešte potiahnem aspoň rôčik," uviedol Martin Bajčičák. Čech Lukáš Bauer mu pri ceste mixzónou naznačoval, že sa stretnú ešte v Pjongčangu 2018. Bajčičák na ďalšie ZOH však v tejto chvíli nemyslí.

 
Bežci na lyžiach majú počas olympijských hier program prakticky od prvého do posledného dňa. V čase voľna predovšetkým oddychujú a na návštevu športovísk či iných zaujímavých miest nemajú veľa času a priestoru. "Moja najkrajšia olympiáda? Ani neviem. Po Nagane som sa už snažil o výsledky, verejnosť ma do nich tlačila. Každé ZOH boli spojené so stresom a koncentráciou na preteky. Nagano som si ešte užil, potom som začal k veciam pristupovať veľmi profesionálne. Pred poslednými pretekmi v Soči som si hovoril, že by som si ich rád užil, ale pred nimi prišiel stres, aby som niečo v príprave nepodcenil, i samotná koncentrácia. Profesionálny prístup mi nedovolí užívať si," tvrdil 37-ročný člen ŠKP Štrbské Pleso a Strediska štátnej športovej reprezentácie Ministerstva vnútra SR.

 
Na prvé ZOH nastupoval ako 22-ročný. Odvtedy sa doba poriadne zmenila. Športovci rovnako ako celý svet majú k dispozícii moderné technológie, internet, mobilné telefóny. "Dnes človek ani na nič nemá čas. Sedí na internete a ťuká do mobilu. Všetko je však potrebné s mierou. Nagano bola moja prvá olympiáda a tam to bolo prelomové ohľadom techniky. V Soči to bola zasa perfektná olympiáda, Rusi to zvládli dobre a medzi Slovanmi sme sa cítili príjemne," porovnáva Bajčičák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies