Bajánková čoskoro rozhodne o postupe pre zmrazenie platov sudcom

NETKY.SK • 10 December 2014, 16:53 • 2 min
Bajánková čoskoro rozhodne o postupe pre zmrazenie platov sudcom

BRATISLAVA - Keďže prezident Andrej Kiska dnes podpísal zákon, ktorý zmrazuje platy sudcov aj na budúci rok, predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková v krátkom čase po konzultácii s ďalšími členmi rady rozhodne o ďalšom postupe a podaní na Ústavný súd SR.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v Bajánkovej stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytli z kancelárie Súdnej rady SR, šéfka rady nesúhlasí s tým, ak sa opakovane zasahuje do platových náležitostí sudcov, a to bez toho, aby na takýto opakovaný krok boli splnené podmienky. „Nežiadam pre sudcov žiadne výhody, žiadam iba to, aby sa dodržiavali ústavné princípy a zákonom nastavené pravidlá,“ vyhlásila.

 

Bajánková v stanovisku vyjadrila podporu aj všetkým krokom na zlepšenie ohodnotenia zamestnancov justície, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou zabezpečenia výkonu súdnictva a ochrany práv. Reagovala tak na požiadavku justičných odborárov, ktorí chcú docieliť zvýšenie osobného ohodnotenia zamestnancov v justícii o 50 eur. Ak sa im to nepodarí dosiahnuť, zvážia možnosť štrajku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies