Bajan: Presun daňových pracovísk do Petržalky je najhlúpejší daňový čin roka

NETKY.SK • 18 August 2015, 12:18 • 2 min
Bajan: Presun daňových pracovísk do Petržalky je najhlúpejší daňový čin roka

BRATISLAVA - Rozhodnutie Daňového riaditeľstva SR presunúť väčšinu daňových pracovísk v Bratislave do Petržalky je najhlúpejší daňový čin roka. Myslí si to starosta bratislavskej Petržalky Vladimír Bajan.

slovakia

left justify in out

"Buď sa rozhodlo od stola, a úradníci nepoznajú situáciu na Ševčenkovej a priľahlých uliciach, alebo ide o absolútnu aroganciu voči tu bývajúcim Petržalčanom," reagoval na avizované zmeny Bajan. Toto rozhodnutie podľa neho zhorší problémy nielen v dynamickej, ale najmä v statickej doprave v tejto lokalite. To podľa Bajana neprospeje klientom, zamestnancom a ani samotným obyvateľom Petržalky.

 

Podľa plánov by mali daňové úrady pre bratislavské obvody Ružinov, Nové Mesto, Dúbravka a Petržalka sídliť o niekoľko týždňov na jednom mieste. "Pre občanov či podnikateľov to znamená, že takmer všetci budú mať k dispozícii kompletný klientsky servis na Ševčenkovej 32 v bratislavskej Petržalke," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Finančná správa takýmto spôsobom šetrí náklady na svoju prevádzku. "Prvá etapa sťahovania sa uskutočnila počas minulého roka a ušetrilo sa viac ako 200.000 eur. Druhé sťahovanie odštartuje zajtra a predpokladaná ročná úspora je viac ako 400.000 eur," doplnila Macíková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies