Bahrajnský súd udelil piatim osobám doživotie za prípravu útokov a sprisahanie

NETKY.SK • 5 November 2015, 16:23 • 2 min
Bahrajnský súd udelil piatim osobám doživotie za prípravu útokov a sprisahanie

KÁHIRA - Bahrajnský súd usvedčil a uväznil na doživotie päticu tamojších občanov za sprisahanie s Iránom so zámerom vykonať útoky na území svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

Odsúdené osoby boli zároveň zbavené občianstva, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na justičné zdroje.


Podľa bahrajnskej prokuratúry boli na procese prítomní iba dvaja obžalovaní, zvyšní traja boli odsúdení v neprítomnosti. V stanovisku prokuratúry sa uvádza, že inkriminovaná pätica komunikovala s členmi Iránskych revolučných gárd (IRGC) s cieľom vykonať útoky na banky a verejné budovy.


Bahrajn tvrdí, že šiitský Irán sa snaží vyvolať v tejto malej ostrovnej krajine nepokoje medzi tamojším väčšinovým sunnitským obyvateľstvom, čo však Teherán popiera. Bahrajnské úrady v stredu oznámili, že zatkli 47 členov skupiny s väzbami na "teroristické elementy v Iráne".

 

Bahrajn v októbri stiahol svojho veľvyslanca z Iránu; deň po tom, ako bahrajnské bezpečnostné sily objavili rozsiahlu výrobňu bombových zariadení a zadržali množstvo podozrivých osôb spájaných s IRGC. Bahrajn v roku 2011 čelil protestom šiitov požadujúcich politické reformy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies