Bahrajnský kráľ pricestoval na návštevu Egypta

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 16:33 • 2 min
Bahrajnský kráľ pricestoval na návštevu Egypta

KÁHIRA- Bahrajnský kráľ Hamad ibn Ísá al-Chalífa pricestoval v utorok večer na dvojdňovú návštevu Egypta, zameranú na posilnenie vzájomných vzťahov medzi týmito dvoma spojeneckými arabskými krajinami. Oznámil to dnes webový portál denníka The Gulf News.

slovakia

left justify in out

Panovníka privítal na káhirskom letisku egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, hlavné ulice metropoly zdobili vlajky oboch krajín. Predpokladá sa, že témou ich rozhovorov budú taktiež regionálne konflikty, najmä v Sýrii a Jemene.

Počas kráľovej návštevy dôjde aj k podpísaniu množstva zmlúv o spolupráci Bahrajnu a Egypta v oblasti poľnohospodárstva, zdravotnej starostlivosti, médií, kultúry a investícií.

 

Pre bahrajnského kráľa ide už o tretiu návštevu Egypta od polovice roku 2014, keď sa Sísí ujal prezidentského úradu. Vlani v marci sa monarcha zúčastnil na hlavnom egyptskom ekonomickom fóre konanom v meste Šarm aš-Šajch, v auguste navštívil Egypt pri príležitosti slávnostného otvorenia rozšírenia Suezského prieplavu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona