Bahrajn začal s prepúšťaním politických väzňov

NETKY.SK • 23 Február 2011, 13:25 • 2 min
Bahrajn začal s prepúšťaním politických väzňov

Bahrajn začal s prepúšťaním politických väzňov

slovakia

left justify in out

img

Bahrajn dnes začal s prepúšťaním politických väzňov vrátane 23 ľudí obvinených zo sprisahania s cieľom zvrhnúť sunnitskú monarchiu v krajine. Informoval o tom jeden zo šiitských opozičných poslancov.
      "Je to pozitívny krok," povedal Ibrahím Mattár s tým, že pred úsvitom prepustili viac ako 100 väzňov. Desiatky ďalších však podľa neho zostali vo väzení. Medzi prepustenými sa nachádza 21 odsúdených za menej závažné zločiny, dodal.
      V Bahrajne vládne dynastia Chalífovcov, považovaná svojimi spojencami Saudskou Arábiou a Spojenými štátmi za baštu proti šíreniu vplyvu šiitského Iránu.
      Bahrajnská väčšinová šiitská populácia sa sťažuje na diskrimináciu v prístupe k vládnym pracovným miestam a bývaniu, čo vláda odmieta.
      Bahrajnská vláda v sobotu večer oznámila, že začala dialóg s opozičnými skupinami, ktoré žiadajú reformy v ostrovnej monarchii.
      Korunný princ Salmán ibn Hamad al-Chalífa nariadil stiahnutie vojakov a obrnených vozidiel z Perlového námestia. Opozícia žiada konštitučnú monarchiu a priamo volenú vládu, prepustenie politických väzňov a o rokovania ohľadne novej ústavy.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies