Bahrajn vyhostil americkú učiteľku za kritický článok voči režimu

NETKY.SK • 11 August 2013, 10:10 • 2 min
Bahrajn vyhostil americkú učiteľku za kritický článok voči režimu

KÁHIRA - Z vyhlásenia bahrajnského ministerstva telekomunikácií vypláva, že učiteľka zverejnila článok o Bahrajne, ktorého cieľom bolo "podnietiť neznášanlivosť voči vláde a členom kráľovskej rodiny".

slovakia

left justify in out

Bahrajn vyhostil z krajiny americkú učiteľku za to, že údajne propagovala "radikálne informovanie" prostredníctvom internetu a sociálnej siete Twitter. Informovala o tom agentúra AP.

Z vyhlásenia bahrajnského ministerstva telekomunikácií vypláva, že učiteľka zverejnila článok o Bahrajne, ktorého cieľom bolo "podnietiť neznášanlivosť voči vláde a členom kráľovskej rodiny".

Ministerstvo ďalej podľa AP napísalo, že žena, ktorej meno nezverejnili, porušila podmienky pracovného povolenia na pobyt tým, že v krajine pôsobila ako neakreditovaná novinárka. Písala údajne aj pre organizáciu Bahrain Center for Human Rights (Bahrajnské centrum pre ľudské práva).

Bahrajn, ostrovný štát v Perzskom zálive, kde sa nachádza námorná základňa Spojených štátov, sa už vyše dvoch rokov zmieta v nepokojoch. Väčšinové šiitské obyvateľstvo protestuje proti vláde sunnitskej kráľovskej rodiny. Medzi opatrenia vlády patrí prísna kontrola tlače, internetu a prenasledovanie odporcov režimu, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies