Bahrajn úplne prerušil letecké spojenie s Iránom

NETKY.SK • 5 Január 2016, 18:09 • 2 min
Bahrajn úplne prerušil letecké spojenie s Iránom

DUBAJ - Bahrajnské úrady úplne pozastavili letecké spojenie s Iránom. Toto rozhodnutie bolo prijaté v období eskalácie napätia medzi Iránom a Saudskou Arábiou, uviedli dnes svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Bahrajn, ktorý patrí medzi najbližších spojencov Saudskej Arábie, už v pondelok ohlásil prerušenie diplomatických vzťahov s Iránom a odvolal svojho veľvyslanca z Teheránu.


Bahrajnské ministerstvo dopravy dnes oznámilo, že zastavuje letecké spojenie s Iránom v oboch smeroch. Súčasne prisľúbilo prijatie opatrení, ktoré minimalizujú negatívny dopad tohto opatrenia na cestujúcich s vopred rezervovanými letenkami.


Bahrajn je krajina so šiitskou väčšinou, ktorej však vládne sunnitská dynastia.


Najnovšia kríza medzi sunnitskou Saudskou Arábiou a šiitským Iránom ako tradičnými regionálnymi rivalmi naplno prepukla počas uplynulého víkendu. Stalo sa tak po tom, ako saudskoarabské úrady popravili významného šiitského opozičného duchovného. V reakcii na to nasledovali útoky na zastupiteľstvá Saudskej Arábie v Iráne.


Rijád následne prerušil diplomatické, ako aj obchodné vzťahy s Teheránom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona