Bahrajn sa po námietkách tímov vzdal organizácie Veľkej ceny

NETKY.SK • 10 Jún 2011, 10:02 • 2 min
Bahrajn sa po námietkách tímov vzdal organizácie Veľkej ceny

Bahrajn sa po námietkách tímov vzdal organizácie Veľkej ceny

slovakia

left justify in out

img

Organizátori Veľkej ceny Bahrajnu po silnejúcich interpeláciách zo strany tímov formuly 1 napokon súhlasili so zrušením pretekov. Tie sa v rámci tohtoročného seriálu MS mali uskutočniť v náhradnom termíne 30. októbra na trati v Sachire. Verdikt vzdať sa usporiadania podujatia oznámil v noci na piatok SELČ šéf tamojšieho okruhu Zajíd Alzajání.
      Preteky na "Blízkom východe" mali pôvodne v marci otvoriť nový ročníku efjednotky, ale vzhľadom na nestabilnú politickú situáciu v krajine sa o prvé body jazdilo v austrálskom Melbourne. Nový termín VC Bahrajnu bol stanovený na 30. októbra, no krajina je stále zmietaná nepokojmi, počas ktorých prišlo o život už minimálne 30 ľudí. Tento fakt nezostal bez odozvy u tímov. Tie sa spolčili v snahe dosiahnuť zrušenie VC Bahrajnu a nakoniec dosiahli, čo si zaumienili.
      Prvé kroky v tomto smere podnikol prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt, ktorý požiadal po doručení námietok tímov v otvorenom liste šéfa "efjednotky" Bernieho Ecclestona, aby prehodnotil zaradenie VC Bahrajnu do kalendára.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies