Bagdad zažíva boom reštaurácií rýchleho občerstvenia

NETKY.SK • 27 August 2012, 11:36 • 2 min
Bagdad zažíva boom reštaurácií rýchleho občerstvenia

Bagdad zažíva boom reštaurácií rýchleho občerstvenia - Cestovanie Iracká metropola Bagdad zažíva boom reštaurácií s rýchlym občerstvením v americkom štýle. Tradičným arabským jedlám tam čoraz viac konkurujú hamburgery, pizza, hranolky či hotdogy.

slovakia

left justify in out

imgIracká metropola Bagdad zažíva boom reštaurácií s rýchlym občerstvením v americkom štýle. Tradičným arabským jedlám tam čoraz viac konkurujú hamburgery, pizza, hranolky či hotdogy. 
      Za prudkým rozmachom fast foodu v Bagdade však nestoja nadnárodné spoločnosti, ale miestni irackí podnikatelia a investori zo susedných krajín. Irak v tomto smere považujú za trh s nevyužitým potenciálom, nízkou konkurenciou a možnosťou veľkých ziskov. 
      Nové reštaurácie sa tešia veľkému záujmu Bagdadčanov, ktorí sú po rokoch násilností a ekonomického úpadku ochotní vyskúšať i nové západné špeciality. Pre mnohých sú tieto aj akýmsi symbolom pokroku a modernizácie Iraku. Neváhajú pritom podstúpiť ani určité riziko spojené s možnými útokmi militantov.
      "Máme dosť tradičných jedál. Chceme okúsiť aj niečo iné," uviedol štátny zamestnanec Usáma Aní, ktorý si v jednom z preplnených fast foodov dával pizzu. 
      Reštaurácie s názvami ako Florida Fried Chicken, Mr. Potato, Pizza Boat a Burger Friends sú situované prevažne v západnej štvrti Mansúr.
      Irackí zdravotníci sa prirodzene z nových amerických pokrmov príliš netešia a varujú pred rizikami ich častej konzumácie hlavne u detí. 
      Uznávajú však, že návštevy reštaurácií s rýchlym občerstvením môžu Iračanom prinášať určité psychologické benefity. 
      "Ľudia môžu po psychologickej stránke profitovať z posedenia na tichom, čistom a relatívne luxusnom mieste, oddelenom od zvyčajného chaosu na uliciach irackých miest," konštatoval bagdadský lekár Sarmad Hámid. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies