Baéz s dvojzápasovým dištancom

NETKY.SK • 6 December 2013, 14:48 • 2 min
Baéz s dvojzápasovým dištancom

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za ôsme napomenutie žltou kartou potrestala stredopoliara AS Trenčín Alda Omara Baéza zastavením pretekárskej činnosti po 19. kole na dve majstrovské stretnutia nepodmienečne. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

slovakia

left justify in out

Stop na jeden majstrovský duel za štyri žlté karty majú z hráčov Corgoň ligy po 19. kole Nicolás Ezequiel Gorosito (Slovan Bratislava), Miloš Lačný (Ružomberok) a Lukáš Beňo (Dunajská Streda), z druholigostov po 20. kole Richard Kačala (Prešov), Vladimír Pončák (Šamorín), Roland Šmahajčík (Dubnica nad Váhom) a Peter Nilaš (Rimavská Sobota).

DK SFZ začala disciplinárne konanie voči trénerovi Banskej Bystrice Norbertovi Hrnčárovi a koučovi Spartaka Trnava Jurajovi Jarábkovi za prejavy na tlačovej konferencii po stretnutí spomenutých tímov v rámci 19. kola Corgoň ligy, prezentované v masovo komunikačných prostriedkoch. Obom menovaným uložila "disciplinárka" zaslať stanovisko s opatreniami na zamedzenie obdobných previnení v termíne do 11. decembra 2013.

Členovia disciplinárnej komisie v súvislosti s medializovanou korupčnou aférou zobrali na vedomie stanoviská Ivana Hodúra i Michala Diana a vo veci samej budú pokračovať na nasledujúcom rokovaní komisie. Za účelom náležitého objasnenia nových okolností prizvala na svoje najbližšie zasadnutie vo štvrtok 12. decembra o 14.00 h Tomáša Hubera, Mareka Božoňa, Mariána Dirnbacha, Ivana Žigu a Martina Trančíka.

DK SFZ za hrubé nešportové správanie divákov začala disciplinárne konanie voči AS Trenčín (urážlivé výroky voči riadiacim orgánom v stretnutí 19. kola Corgoň ligy v Ružomberku), voči FC Spartak Trnava (vnášanie a používanie pyrotechnických výrobkov, poškodzovanie zariadenia štadióna a hrubé nešportové správanie počas a po stretnutí v sektore hostí a mimo neho s napadnutím zložiek policajného zboru v dueli 19. kola v Banskej Bystrici) ako aj voči FK Dukla Banská Bystrica za nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie vnesenia a používania pyrotechniky v sektore hostí v spomenutom stretnutí proti Trnave). Spomenutým klubom uložila "disciplinárka" za účelom náležitého objasnenia okolností zaslať stanoviská, v prípade Banskej Bystrice aj špecifikáciu škôd s ich vyčíslením. Členovia DK SFZ opätovne pripomenuli všetkým hráčom, funkcionárom a činovníkom vo futbalovom hnutí, že dňom 1. januára 2014 nadobúda účinnosť nový Disciplinárny poriadok SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies