Baez s debutom za Trnavu spokojný len čiastočne: Viem to aj lepšie

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 09:01 • 2 min
Baez s debutom za Trnavu spokojný len čiastočne: Viem to aj lepšie

TRNAVA - Argentínskemu futbalistovi Aldovi Baezovi vyšla premiéra v drese trnavského Spartaka. Hoci ju neokorenil streleným gólom, po stretnutí sa tešil z víťazstva 2:1 nad severoírskym FC Linfield v úvodnom dueli 2. predkola Európskej ligy. Dodal však, že to z jeho strany nebol úplne ideálny výkon.

slovakia

left justify in out

Defenzívny stredopoliar, ktorý často vyniká aj tvorivou činnosťou v strede poľa, odohral vo štvrtok celý zápas. S tímom strávil pritom dosiaľ len dva dni. "Chcel som, aby sme vyhrali, ale bolo to ťažké. Dostali sme zbytočný gól, červenú kartu. Myslím však, že aj po vylúčení sme boli lepší. Vedeli sme, že súper je silný a hrá typický anglický futbal. Boli nebezpeční v štandardných situáciách a majú hráčov, ktorí vedia urobiť niečo navyše," povedal po stretnutí Baez.

 

Dvadsaťšesťročný rodák z Buenos Aires sa futbalovo pozdvihol najmä v AS Trenčín, kam prišiel ešte v roku 2008. Zažil s ním postup do najvyššej súťaže, pomohol tímu na jeho vzostupe, no majstrovského titulu sa nedočkal. Vlani v lete totiž odišiel do Slavie Praha, v ktorej drese pravidelne nastupoval v najvyššej českej súťaži. Po príchode na ročné hosťovanie do Trnavy cítil, že jeho debutový výkon ešte nebol úplne ideálny. "Bol to môj prvý zápas za Trnavu, zatiaľ len spoznávam chalanov, ale viem podať aj lepší výkon. Mali sme spolu len dva tréningy, dúfam, že si budem postupne zvykať," dodal.

 

V kabíne Spartaka ho okrem známych tvárí z najvyššej domácej súťaže čakal aj jeden bližší človek. Po dlhšom čase sa opäť stretol s Borisom Godálom, s ktorým boli v minulosti veľkými oporami Trenčína. "Bolo to veľmi pozitívne stretnutie. S Borisom sme v Trenčíne boli veľmi dobrí kamaráti. Hrali sme často proti chalanom, ktorí sú teraz v Trnave, takže trošku sa s nimi predsa len poznáme zo zápasov," uviedol Baez.

 

Argentínsky futbalista verí, že v drese Spartaka ho čaká ďalšie futbalové napredovanie. Teší sa nielen na štart Fortuna ligy, ale aj na odvetu proti Linfieldu. Po víťazstve 2:1 majú Trnavčania dobre vykročené do 3. predkola európskeho pohára číslo dva, v Belfaste si však napriek tomu budú musieť dať pozor. "Nemyslíme na to, že by sme prehrávali a museli niečo dobiehať. Pôjdeme tam s čistou hlavou a jediným cieľom, že chceme vyhrať. Musíme trošku zlepšiť náš výkon a viac bojovať," myslí si Baez.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies