Badstuber má svalové problémy, nepomôže Nemcom v Gruzínsku

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:29 • 2 min
Badstuber má svalové problémy, nepomôže Nemcom v Gruzínsku

BERLÍN - Obranca nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Holger Badstuber nepomôže reprezentačnému mužstvu v nedeľňajšom zápase v Gruzínsku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. Badstuber si podľa oficiálneho webu Nemeckého futbalového zväzu (dfb.de) zo stredajšieho medzištátneho prípravného stretnutia proti Austrálii (2:2) odniesol svalové problémy, údajne však nejde o nič vážne.

slovakia

left justify in out

Okrem obrancu Bayernu Mníchov nebude môcť tréner úradujúcich majstrov sveta Joachim Löw počítať ani s Karimom Bellarabim z Bayeru Leverkusen, ktorého skolila chrípka.

 

Bronzového medailistu z MS 2010 v JAR Badstubera kvárili v ostatných mesiacoch početné zdravotné problémy. Od decembra 2012 nútene pauzoval pre problémy s pravým kolenom a máji 2013 si obnovil zranenie hneď v prvom súťažnom súboji po predchádzajúcej pauze. V septembri minulého roka si stopér Bavorov bez cudzieho zavinenia pretrhol šľachu stehenného svalu a opäť musel na operáciu.

 

"Rád by som ho mal znova v tíme. Holger je hráč, s ktorým počítam na ME 2016," povedal Löw ešte pred zápasom s Austráliou.

 

Badstuber sa strelecky presadil v odvetnom dueli osemfinále Ligy majstrov proti ukrajinskému Šachtaru Doneck (7:0). Zvýšil na priebežných 5:0, čo potešilo aj jeho klubového trénera Pepa Guardiolu. "S Holgerom som veľmi spokojný. Vrátil sa po dvoch rokoch zdravotných indispozícií. Hrá veľmi dobre. Je to hráč s veľkým citom pre výber miesta a dobrým priestorovým videním," pochválil Guardiola svojho zverenca.

 

Nemecku patrí aktuálne v kvalifikačnej D-skupine spoločne so Škótskom a Írskom so ziskom siedmich bodov druhé miesto za vedúcim Poľskom (10 bodov). Tréner Nemecka Joachim Löw si myslí, že jeho zverenci nebudú mať problém postúpiť na ME. "V roku 2015 si nemôžeme dovoliť stratiť ani bod. Musíme zlepšiť našu hru, predovšetkým v ofenzíve," vyhlásil pre sport1.de 55-ročný kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies