Bäckström po pol roku dostal olympijské striebro

NETKY.SK • 30 August 2014, 09:40 • 2 min
Bäckström po pol roku dostal olympijské striebro

GÄVLE - Švédsky hokejista Nicklas Bäckström dostal pol roka po skončení zimných olympijských hier v Soči striebornú medailu.

slovakia

left justify in out

Hráč chýbal na záverečnom dekorovaní po skončení finále turnaja v Soči, keďže ho pred duelom diskvalifikovali pre pozitívny dopingový test. Cenný kov si prevzal z rúk člena exekutívy IIHF Christera Englunda a trénera švédskej reprezentácie Pära Maartsa pred prípravným súbojom Brynäsu IF s Djurgaardenom v Gävle. Práve z Brynäsu odišiel Bäckström do zámorskej NHL.

 

Dvadsaťšesťročný center Washingtonu Capitals sa už rozcvičoval pred súbojom o zlato na turnaji v Soči, keď ho generálny manažér švédskeho výberu Tommy Boustedt musel vyzdvihnúť a dopraviť na vypočutie v olympijskej dedine. Na stretnutie proti Kanade (0:3) nemohol Bäckström nastúpiť pre zvýšenú hladinu pseudoefedrínu. Ten sa do hráčovho tela dostal ako súčasť lieku proti alergii. 

 

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) označil v marci svoje rozhodnutie nedovoliť švédskemu útočníkovi nastúpiť v súboji o zlato proti Kanade za odôvodnené. Zároveň však priznal, že center tímu NHL Washington Capitals nemal v úmysle zlepšiť svoj výkon nedovoleným spôsobom. "Tento športovec má právo dostať striebornú medailu a diplom za mužský hokejový turnaj," znelo stanovisko MOV, podľa ktorého 26-ročný Bäckström spolupracoval s disciplinárnou komisiou organizácie. 

 

"Sú to skvelé pocity. Netrpezlivo som čakal na túto chvíľu. Je skvelé mať v rukách toto striebro. Ešte krajšie by bolo ju získať priamo na mieste, ale nevadí to. Dostal som ju tam, kde som vyrastal, takže je to tiež v pohode," uviedol pre klubový web Brynäsu Bäckström, ktorý olympijské striebro zaradí do osobnej siene slávy vedľa zlata z majstrovstiev sveta 2006. Do zámoria odlieta už v pondelok a dva týždne sa tam chce pripravovať na začiatok kempu Capitals. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona