Bachelotová osočila Nadala z dopingu: Určite bol pozitívny

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 13:17 • 2 min
Bachelotová  osočila Nadala z dopingu: Určite bol pozitívny

BRATISLAVA - Španielsky tenista Rafael Nadal sa pred svojím vstupom do turnaja ATP World Tour Masters 1000 v americkom Indian Wells v Kalifornii rozsiahlo vyjadril k dopingovej téme, ktorú čerstvo zviditeľnil pozitívny nález u Rusky Marie Šarapovovej.

slovakia

left justify in out

"Neexistuje, pustite to z hlavy," rozhorčil sa 29-ročný Malorčan, keď sa ho spýtali, čo hovorí na čerstvé verejne vyslovené podozrenia voči jeho osobe, podľa News.com.au pritom použil aj najčastejší anglický expresívny výraz.

Francúzska exministerka zdravia, mládeže a športu Roselyne Bachelotová v utorok v programe Le Grand 8 televízneho kanála Direct 8 (video je na napríklad na webe CloserMag.fr) šokujúco vyhlásila: "Vieme o slávnom zranení Rafaela Nadala, ktoré viedlo k 7-mesačnej prestávke, že to určite bolo pre pozitívnu kontrolu." Vo všeobecnej rovine Bachelotová dodala, že autority "síce - samozrejme - nie vždy, ale veľmi často nezverejňujú prehrešky a sankcie za ne, maskuje sa to za dlhodobé zdravotné problémy".

Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal skonštatoval: "Nikdy som nemal ani len pokušenie urobiť niečo zlé. Od dopingu mám veľmi ďaleko. Som kompletne čistý. Počas mojej kariéry som tvrdo pracoval a keď som bol indisponovaný, nebral som nič zakázané na urýchlenie návratu. Párkrát sa ku mne doniesli tie podozrenia, ktoré sa ma týkali, a som z toho už trochu unavený. Verím v šport a vyznávam jeho hodnoty. Sme príkladom pre spoločnosť vrátane detí a ak by som páchal niečo proti tomu, klamal by som v prvom rade sám seba, nie mojich súperov."

Španiel povedal, že niekoľkokrát počas kariéry podstúpil moderné terapeutické metódy na báze kmeňových buniek či plazmy (PRP): "Sústavne som otvorený. Nikdy som neskrýval nič z toho, čo som robil. Absolvoval som PRP aj kmeňové bunky. PRP prvý raz zabralo fantasticky, druhýkrát však zle a musel som prestať s tenisom na sedem mesiacov. Kmeňové bunky som využil dva razy na problémy s kolenami a fungovalo to veľmi dobre. Opakujem však: nikdy som neurobil ani neurobím niečo zlé." S podozreniami na jeho adresu v minulosti vyrukovali napríklad Belgičan Olivier Rochus či Rakúšan Daniel Köllerer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies