Bacha za rok na čele MOV zaskočila podpora jeho reforiem

NETKY.SK • 9 September 2014, 12:16 • 2 min
Bacha za rok na čele MOV zaskočila podpora jeho reforiem

LONDÝN - Prvý rok vo funkcii prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) ubehol Thomasovi Bachovi ako voda.

slovakia

left justify in out

Zo všetkého najviac ho prekvapilo, ako rýchlo získal podporu pre svoje reformy.

Nemca zvolili za nástupcu Jacquesa Roggeho 10. septembra 2013 v Buenos Aires. Stal sa deviatym lídrom MOV. Prvé výročie oslávil v sídle organizácie v Lausanne. 

 

Za dvanásť mesiacov toho stihol Bach viac ako dosť: zimné olympijské hry v Soči, služobné cesty a stretnutia so športovými funkcionármi a politikmi (podľa zdrojov MOV mal schôdzky s hlavami či premiérmi 81 štátov), založenie finančného fondu boja proti dopingu a korupcii v hodnote 20 miliónov amerických dolárov, podpis 13 sponzorských a vysielacích zmlúv za 10 miliárd USD vrátane rekordnej za 7,75 miliardy USD s americkou spoločnosťou NBC do roku 2032 a naposledy účasť na olympijských hrách mládeže v čínskom Nankingu. 

 

"Bolo to dynamické obdobie. Prakticky som sa nezastavil, ale zároveň si z prvého roku odnášam veľmi veľa povzbudzujúcich momentov," povedal Bach a osobitne vyzdvihol svoju reformnú "Olympijskú agendu 2020", o ktorej budú členovia MOV hlasovať v decembri tohto roku. Navrhuje v nej napríklad väčšiu flexibilitu pri výbere dejísk, ako aj pri tvorbe programu, zníženie nákladov na olympijské hry či založenie olympijskej televíznej stanice. "Myslel som si, že mi bude trvať dva, tri, možno štyri roky od zvolenia, kým získam podporu pre program. A ono sa to podarilo už za pár mesiacov. Veľmi príjemne ma to prekvapilo," konštatoval 60-ročný funkcionár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies