Bacha pobavila poznámka starostu Ria o tom, že mu nemôže zaplatiť kaviár

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:45 • 2 min
Bacha pobavila poznámka starostu Ria o tom, že mu nemôže zaplatiť kaviár

RIO DE JANEIRO - Prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha pobavila poznámka starostu Ria de Janeira o tom, že Brazília nedokáže pre finančné problémy platiť kaviár popredným funkcionárom. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Starosta Ria Eduardo Payes porovnal finančnú situáciu Brazílie s aktuálne prekvitajúcim rozpočtom MOV. "Brazília nemá na to, aby platila účty za kaviár pre ostatných," povedal Paes v rádiovom vysielaní. Bach ho na tlačovej konferencii v predvečer oficiálneho otvorenie Hier XXXI. olympiády konfrontoval: "Viem o tom, že pán starosta z času na čas pobaví nejakou vtipnou poznámkou. Toto nebola sťažnosť, veď to by bolo smiešne. A starosta to veľmi dobre vie," uviedol Bach.

 

Šéf svetového olympizmu síce priznal vedomosť o tom, že Brazília prechádza najťažšími ekonomickými a politickými časmi od roku 1930, no 12-miliardovú investíciu do olympiády považuje za skúšku a dobrý odrazový mostík do budúcnosti. "Je to možno najhoršia kríza v histórii Brazílie, ale napriek tomu uvidíte, že táto krajina, mesto aj organizačný výbor pripravili hry na úrovni," dodal Bach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies