Bach verí Rusom, že nezdevastujú životné prostredie

NETKY.SK • 31 Október 2013, 11:49 • 2 min
Bach verí Rusom, že nezdevastujú životné prostredie

SOČI - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach podporuje snahu organizátorov ZOH v Soči o usporiadanie hier priaznivo naklonených životnému prostrediu.

slovakia

left justify in out

Tento komentár šéfa MOV na environmentálnej konferencii v Soči prišiel len deň po tom, čo nezávislé vyšetrovanie potvrdilo porušenie sľubu nulového znečistenia životného prostredia organizátormi budúcoročného zimného sviatku športovcov na pobreží Čierneho mora.

Bach okrem iného povedal, že si uvedomuje citlivosť tejto témy v obrovskej krajine, ako je Rusko, a medzinárodnú kritiku na tzv. zelené záruky, ktoré môžu Rusi poskytnúť. Zároveň však potvrdil prísľub ruských organizátorov ochotne načúvať a riadiť sa v tomto smere radami predstaviteľov medzinárodného olympizmu. ZOH v Soči sa uskutočnia v termíne 7. - 23. februára 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona