Bach verí prísľubu prezidenta FIFA Blattera

NETKY.SK • 2 December 2014, 12:59 • 2 min
Bach verí prísľubu prezidenta FIFA Blattera

LONDÝN - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach je presvedčený, že v roku 2022 nepríde k termínovej kolízii medzi zimnými olympijskými hrami a futbalovými majstrovstvami sveta.

slovakia

left justify in out

Podľa prvého muža svetového olympizmu Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dodrží svoj záväzok a v snahe vyhnúť sa horúcemu letu v Katare presunie turnaj na iný ako februárový termín. FIFA sľúbila, že si podujatia nebudú konkurovať. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini však nedávno naznačil, že by sa turnaj mohol predsa len hrať na prelome januára a februára.

 

"Nemám dôvod neveriť prezidentovi FIFA Sepovi Blatterovi. Jasne povedal, že súboj dvoch veľkých podujatí nie je nikoho záujmom. Konflikt by bol nepríjemný pre medzinárodné publikum, ktoré chce mať na obrazovkách dve veľké športové podujatia. Takto by sa delila pozornosť, olympijskí športovci a futbalisti by nedostali takú, akú by si zaslúžili. Náročné by to bolo aj pre partnerov a sponzorov. Je to vzájomný záujem," uviedol v rozhovore pre BBC Bach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies