Bach po zasadnutí exekutívy MOV kritizoval Boston

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 11:17 • 2 min
Bach po zasadnutí exekutívy MOV kritizoval Boston

KUALA LUMPUR - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v stredu ostro kritizoval Boston, ktorý vypadol z hry o usporiadanie OH 2024.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii po zasadnutí exekutívy organizácie v malajzijskej metropole Kuala Lumpur Bach vyčítal predstaviteľom Bostonu, že nenaplnili avizované sľuby.
     

 "Tak ako sme to videli zvonku: Každý deň prichádzal z Bostonu nový projekt, s novými ľuďmi a novými nápadmi. Naozaj nechcem ísť do detailov, ale zdá sa, že nemali jasnú stratégiu," uviedol rozčarovaný Bach. 
      

Podľa vlastných slov preto úplne rozumie rozhodnutiu Olympijského výboru USA (USOC), že Boston napokon nebude americkým kandidátskym mestom OH 2024. Očakáva však, že USA do uzávierky prihlášok 15. septembra predstaví iného kandidáta. "Situácia sa nezmenila. Máme od USOC prísľub na kandidatúru amerického mesta pre rok 2024 a sme si istí, že USOC tento prísľub splní." Podľa Bacha sú Spojené štáty jednou z mála krajín na svete, ktorá disponuje luxusom mať viacero miest, schopných organizovať olympijské hry.
      

USOC dal v januári Bostonu prednosť pred Los Angeles, Washingtonom i San Franciscom, v pondelok ale hlavné mesto štátu Massachusetts definitívne vypadlo z hry o OH 2024. Dôvodom boli finančné problémy i nízka podpora kandidatúry zo strany obyvateľov mesta. Myšlienka kandidovať sa v Bostone stretla s kontroverznou reakciou, rezidenti sa v prieskumoch vyjadrovali skôr negatívne v obave, že podujatie výrazne zaťaží rozpočet. Starosta Marty Walsh zdôraznil, že nepodporí kandidatúru, keď si to nebudú želať obyvatelia mesta a platcovia daní. 
     

 Horúcim americkým kandidátom na OH 2024 je teraz Los Angeles, kde sa už hry uskutočnili v rokoch 1932 a 1984. Záujem prejavili aj Paríž, Rím, Budapešť a Hamburg. V hre je i kanadské Toronto a azerbajdžanská metropola Baku, dejisko nedávnych premiérových Európskych hier.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies