Bach otvoril oslavy v Riu na pláži

NETKY.SK • 5 August 2015, 12:34 • 2 min
Bach otvoril oslavy v Riu na pláži

RIO DE JANEIRO - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach osobne odštartoval týždeň osláv spojených so začiatkom odpočítavania posledného roka do začiatku olympijských hier v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Do Brazílie pricestoval priamo zo zasadnutia v Kuala Lumpure, oblek vymenil za tričko a šortky a predviedol svoje futbalové umenie na pláži. Dostal príležitosť kopať dve penalty, jednu premenil. Vyskúšal si tiež ragbyovú rozohrávku a pádlovanie na mori. Následne zapózoval pre objektívy spoločne s futbalovým majstrom sveta z roku 1994 Jorginhom a olympijským víťazom z Atén 2004 vo volejbale Giovanem Gáviom. Na pamiatku dostal brazílsky futbalový dres s číslom 5 a svojím menom.


Nemec sa rozhodol nekaziť slávnostnú atmosféru a na háklivú otázku o kvalite vody v zátoke Guanabara, kde sa majú o rok konať súťaže v jachtingu, zvolil diplomatickú odpoveď: "Som si istý, že olympijské hry aj v tomto smere zanechajú významné dedičstvo. Bezpečnosť športovcov je na prvom mieste. Pre olympijské hry budú pripravené dobré podmienky na všetkých športoviskách. Testovacie podujatia nám potvrdzujú, že ideme správnym smerom," uviedol Bach.


Vo výprave z MOV nechýbala viceprezidenta a šéfka koordinačnej komisie pre OH 2016 Nawal El Moutawakelová či prezidenti národných olympijských výborov Ruska, Japonska a Grécka. Sprevádzal ich šéf organizačného výboru Carlos Nuzman.


Sprievodné podujatia budú trvať do konca víkendu, v pondelok začne koordinačná komisia MOV znova pracovať, čaká ju posledná inšpekcia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona