Bach opäť poprel bližšie spojenie s kuvajtským šejkom

NETKY.SK • 11 September 2013, 14:00 • 2 min
Bach opäť poprel bližšie spojenie s kuvajtským šejkom

BUENOS AIRES - Thomas Bach nie je blízkym priateľom arabského šejka Ahmeda Al-Fahada Al-Sabaha. Novozvolený šéf Medzinárodného olympijského výboru odmietol úvahy niektorých médií o tom, žeby svoje volebné víťazstvo venoval vplyvnému šejkovi, s ktorým ho spájajú kontakty nielen na pôde športovej diplomacie, ale aj biznisu.

slovakia

left justify in out

Jeden z argentínskych denníkov dokonca zverejnil na titulnej strane karikatúru usmievajúceho sa šejka oblečeného v tričku s podobizňou Thomasa Bacha. Päťdesiatdeväťročný Nemec vo svojej kampani niekoľkokrát zopakoval, že sa vyhýbal súkromným kontaktom s delegátmi MOV a nikomu nič konkrétne nesľuboval.

"Na prezentácii v júli v Lausanne okrem iného z mojich úst odznelo, že som zásadne proti sľubom konkrétnym osobám na základe ich osobných žiadostí. Výsledky volieb svedčia o tom, že táto taktika sa mi v konečnom dôsledku osvedčila,“ ohradil sa Bach k spájaniu svojho mena s kuvajtským Ahmedom Al-Sabahom. "Vo svojej novej funkcii môžem preto odštartovať s čistým štítom,“ dodal Bach.

Nový prezident MOV je zároveň šéfom Nemeckého olympijského výboru, ktorý spadá pod Asociáciu národných olympijských výborov (ANOC) a tej šéfuje práve šejk Ahmed Al-Sabah. Aj pri tejto zmienke však Bach rezolútne vylúčil, žeby mal byť 50-ročnému šejkovi niečím osobne zaviazaný. "Aj keby to bola pravda, podpora jedného človeka pri voľbách by mi ešte zďaleka nevedela zaručiť víťazstvo,“ uviedol Bach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies