Bach očakáva od ruskej strany spoluprácu, sankcie má v rukách IAAF

NETKY.SK • 11 November 2015, 11:54 • 2 min
Bach očakáva od ruskej strany spoluprácu, sankcie má v rukách IAAF

WELLINGTON - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach očakáva, že Rusko zasiahnuté dopingovým škandálom bude konať v súlade s antidopingovými zákonmi a zabráni tak možnej neúčasti jeho športovcov na budúcoročných olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Nezávislá komisia Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) navrhla, aby Ruskej atletickej federácii pozastavili činnosť a športovcov vylúčili zo súťaží, pokiaľ sa krajina "neočistí" od dopingu. Podľa správy WADA zverejnenej v pondelok existuje v ruskej atletike systematické užívanie zakázaných podporných látok, ktoré riadia a regulujú štátni úradníci. Rusi podľa antidopingovej agentúry zároveň účelovo manipulujú s dopingovými vzorkami a pozitívne testy likvidujú či modifikujú.

 

Bach nechcel špekulovať, či by mali v danej situácii všetkým ruským atlétom zakázať štart na OH 2016. Podľa neho je na Medzinárodnej asociácii atletických federácií (IAAF), aby určila, či sú sankcie voči ruskej atletike potrebné. "Nebudem špekulovať na túto tému. IAAF vydá verdikt a podnikne potrebné kroky. Sme presvedčení, že prezident asociácie Sebastian Coe urobí všetko, čo je v tejto chvíli potrebné. Myslím si, že ruská strana bude v tomto smere kooperovať a bude sa riadiť smernicami WADA," citovala nemeckého funkcionára agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies