Bach očakáva od FIFA súčasné štandardy riadenia

NETKY.SK • 26 Február 2016, 11:09 • 2 min
Bach očakáva od FIFA súčasné štandardy riadenia

ZÜRICH - Futbalové hnutie potrebuje nové štandardy riadenia, pripomenula najvyššia športová autorita delegátom mimoriadneho kongresu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorí si v piatok zvolia svojho nového lídra.

slovakia

left justify in out

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vystúpil na úvod zasadnutia na zürišskom Hallenstadione, kde sa bude v najbližších hodinách rozhodovať o budúcnosti FIFA. Zástupcovia 207 členských asociácií budú najskôr hlasovať o navrhovanej reforme korupciou poznačenej organizácie a potom vyberú nástupcu Seppa Blattera na jej čele.


"Žijeme vo svete, ktorý nám kladie nové a nové otázky. Princípy riadenia, aké platili včera, sa nedajú porovnať so štandardmi a požiadavkami dneška," povedal Bach a vyzval delegátov, aby podporili balík reforiem podľa odporučenia výkonného výboru. Zmeny majú smerovať k transparentnosti riadenia FIFA, väčšej kontrole rozhodnutí a rozdeleniu zodpovednosti za chod inštitúcie, aby sa nezopakovali úplatkárske a vydieračské škandály z nedávnej minulosti.


"Ponúka sa vám obrovská príležitosť obrátiť stranu a začať písať novú kapitolu futbalu," pokračoval nemecký šéf MOV a k voľbám prezidenta len všeobecne podotkol: "Dnes si vyberiete svojho nového vodcu. Dnes rozhodnete o novej stratégii vášho športu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies