Bach kvituje smerovanie FIFA ohľadom MS 2022

NETKY.SK • 4 Február 2015, 16:30 • 2 min
Bach kvituje smerovanie FIFA ohľadom MS 2022

BEAVER CREEK - Šéf olympijského hnutia Thomas Bach s uspokojením sleduje najnovší vývoj v procese hľadania vhodného termínu pre futbalové majstrovstvá sveta 2022.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné olympijské hnutie (MOV) opakovane apeluje na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby sa šampionát nedostal do časovej kolízie so zimnými olympijskými hrami 2022.

 

"Posledné signály ma napĺňajú nádejou, že všetko ide správnym smerom," povedal Bach, podľa ktorého by súbeh znamenal prehru pre obe podujatia a spôsobil by veľa problémov vysielacím spoločnostiam a sponzorom. 

 

MOV zatiaľ nepozná dejisko ZOH 2022, ale obaja kandidáti - čínsky Peking aj kazašské Almaty - počítajú s termínom 4. - 20. februára. 

 

Futbalové MS 2022 sa uskutočnia v Katare, kde v letných mesiacoch panujú extrémne horúčavy, preto sa už dlho vedú diskusie o vhodnejšom načasovaní. Pracovná komisia FIFA by mala 23. februára navrhnúť najlepší termín. Výkonný výbor FIFA je pripravený schváliť ho v 20. marca. Prezident FIFA Sepp Blatter preferuje november a december, sú však aj hlasy za január alebo máj 2022. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies