Bach: Boston nesplnil sľuby smerom k USOC

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 13:50 • 2 min
Bach: Boston nesplnil sľuby smerom k USOC

KUALA LUMPUR - Podľa prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha Boston nesplnil svoje sľuby, ktoré dal americkému OV (USOC) po výbere za národného kandidáta na usporiadanie olympijských hier v roku 2024.

slovakia

left justify in out

"Bolo to pomerne mätúce. Každý deň z Bostonu prichádzal nový projekt, noví ľudia či nové myšlienky. Nechcem zachádzať do detailov, ale jasne vidno, že Boston nedodržal záväzky smerom k USOC," povedal Bach v malajzijskom Kuala Lumpure, kde v piatok 31. júla prebehne hlasovanie o usporiadateľovi zimných olympijských hier v roku 2022.

 

MOV teraz očakáva, že USOC navrhne iného amerického uchádzača o zorganizovanie OH 2024. Za najvhodnejšieho je považované Los Angeles, ktoré hostilo najväčší športový sviatok na svete už v rokoch 1932 a 1984. Termín podania prihlášky je do 15. septembra. "Pre nás sa situácia nemení. Máme prísľub od USOC na olympijského kandidáta pre rok 2024. USA patria medzi tých, ktorí majú veľký počet miest so schopnosťou hostiť olympijské hry. Momentálne je internou záležitosťou USOC, aby vybrala vhodného ašpiranta. Nie je v záujme MOV poskytovať nejaké rady. Som si istý, že USOC nájde najlepšie riešenie," dodal Bach. 

 

Záujem o OH 2024 už predtým potvrdili Paríž, Rím, Hamburg, Budapešť, Toronto a Baku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona