Bača s Nedorostom budú trénermi výberu Tipsport Ligy, káder zverejnia v nedeľu

NETKY.SK • 1 December 2016, 14:29 • 2 min
Bača s Nedorostom budú trénermi výberu Tipsport Ligy, káder zverejnia v nedeľu

BRATISLAVA - Trénermi výberu Tipsport Ligy v zápase so slovenskou hokejovou reprezentáciou (14. decembra o 18.00 h v Martine) budú Jerguš Bača a Andrej Nedorost. Spoločne s riaditeľom najvyššej súťaže Richardom Lintnerom zostavia káder ligového tímu, ktorého zloženie plánujú oznámiť v priamom televíznom prenose v prestávke nedeľňajšieho stretnutia 26. kola TL MsHK Žilina - HK Poprad.

slovakia

left justify in out

"Hlavným trénerom bude Jerguš Bača a jeho asistentom Andrej Nedorost. Chceli sme osloviť ľudí, ktorí momentálne nie sú súčasťou žiadneho klubu. Tréneri tipsportligových tímov sú totiž v tomto období maximálne vyťažení. My traja spoločne zostavíme káder, určíme taktiku a dohliadneme na celú prípravu mužstva. Menoslov oznámime v nedeľu, to už bude známa aj nominácia národného tímu. Som osobne veľmi zvedavý, na ktorú stranu sa v zápase naklonia fanúšikovia, či budú viac držať palce reprezentácii či ligovému výberu," povedal pre TASR Lintner.

 

Nápad zrealizovať duel medzi ligovým výberom a národným mužstvom sa zrodil u reprezentačného trénera Zdena Cígera. Jeho tím sa v decembrovom asociačnom termíne predstaví na Turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Bieli (16.-17. decembra), kde však odohrá iba dva zápasy. Cíger chcel vidieť svojich zverencov v akcii ešte raz. "Taká ponuka sa neodmieta. Hneď som sa toho chytil, ten nápad Zdenovi 'ukradol' a zobral to do svojich rúk. Berieme tento zápas veľmi prestížne. Ligovému aj reprezentačnému výberu veľmi záleží, aby v tomto stretnutí zvíťazili. Identitu ligy, ktorú budujeme rok a pol, by sme radi pretavili aj do kvality vybraného mužstva," povedal šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž.

 

Aj v reprezentačnom drese pritom nastúpia hráči z domácej súťaže, v ich prípade bude mať právo prvej voľby Cíger. "Je však isté, že vo výbere Tipsport Ligy sa predstavia takí kľúčoví hráči slovenských klubov, ako sú Ladislav Nagy či Tomáš Surový. Sú to hokejisti, na ktorých stojí imidž ligy. Verím, že sa predstavia v závere sezóny na majstrovstvách sveta, v tejto fáze prípravy však nefigurujú v koncepte reprezentácie," podotkol Lintner.

 

Naposledy sa podobný zápas uskutočnil vo februári 2014, vtedy národný tím pred odchodom na ZOH v Soči zdolal v exhibičnom stretnutí v Bratislave výber Tipsport extraligy 6:3. Zápas v Martine bude špecifický pre trénera Cígera, ktorý sa v tomto meste narodil. Ten už naznačil, že duel bude mať ostré zápasové tempo a jeho zverenci pôjdu do stretnutia naplno.

 

"Je to niečo, čím dáme verejnosti jasný odkaz o tom, že sa spájame. My tento zápas určite nevypustíme a môže sa stať, že si práve z výberu Tipsport Ligy vyberieme na Turnaj štyroch krajín do Švajčiarska ešte nejakého hráča," uviedol Cíger pre web SZĽH. "Som presvedčený, že vyhráme. K tomuto vyhláseniu ma predurčujú kvality a skúsenosti hráčov pôsobiacich v lige ako i množstvo skvelých zahraničných hokejistov, ktorí budú vo výbere. Našou výhodou oproti reprezentácii bude aj zohratosť jednotlivých hráčskych dvojíc či trojíc," dodal Lintner pre TASR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies