Babka thajského medailistu sa nedožila jeho úspechu

NETKY.SK • 9 August 2016, 12:24 • 2 min
Babka thajského medailistu sa nedožila jeho úspechu

BANGKOK - Slávnostná udalosť pre rodinu thajského bronzového medailistu z olympijských hier v Riu de Janeiro Sinpheta Kruaithonga sa zmenila na pochmúrnu, keď jeho stará mama skolabovala a zomrela niekoľko minút pred tým, ako získal tretie miesto vo vzpieraní v kategórii do 56 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Rodina sledovala nedeľňajšiu súťaž naživo v televízií na veľkej obrazovke pripravenej špeciálne pre túto udalosť v dedine na severovýchode Thajska. Radostná atmosféra v dedine sa obrátila na smútočnú, keď si dedinčania všimli, že 82-ročná Subin Khongthap skolabovala. Nedožila sa momentu, kedy jej vnukovi zavesili na krk bronzový kov.

 

Video sprostredkované miestnou televíziou Thai Rath priblížilo, ako sa skandujúci dedinčania rýchlo zbehli k Subin a snažili sa jej pomôcť. Odviezli ju do nemocnice Chumphon Buri v provincii Surin 330 km od dediny, kde ju vyhlásili za mŕtvu. Smútočný obrad sa konal v utorok, Subin spopolnia v stredu.


Dvadsaťročný Sinphet sa stal druhým Thajčanom, ktorý získal medailu na olympijských hrách v Riu, po Sopite Tanasanovej a jej zlate v tom istom odvetví v kategórii do 48 kg. Patrí mu však historický primát, doteraz vo vzpieraní vozili olympijské medaily do Thajska iba ženy. Zlato v jeho kategórii získal Číňan Lung Čching-čchüan a striebro Severokórejčan Om jun-čol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona