Babitzová by chcela zaregistrovať stranu najneskôr do júna 2015

NETKY.SK • 14 December 2014, 13:45 • 2 min
Babitzová by chcela zaregistrovať stranu najneskôr do júna 2015

BRATISLAVA - Bývalá šéfka Rádia Expres Eva Babitzová by chcela svoju stranu Šanca zaregistrovať skôr ako do júna 2015, kedy uplynie termín na registráciu. Podpisy už začala zbierať. Na registráciu ich potrebuje aspoň 10.000.

slovakia

left justify in out

"Z oznámenia, ktoré sme podali na ministerstvo vnútra, nám vyplýva povinnosť zaregistrovať stranu do začiatku júna. No verím, že tak urobíme podstatne skôr," uviedla pre TASR Babitzová.
      

So zbieraním podpisov začala v Banskobystrickom, Košickom a Trenčianskom kraji. Chystá sa aj do ďalších krajov. Zbieranie podpisov berie ako príležitosť vtiahnuť späť do politiky aj ľudí, ktorí sa o ňu za ostatné roky prestali zaujímať.
      

"Preto plánujeme na začiatku roka stretnutia v krajských a okresných mestách, ktorých cieľom bude osloviť občiansku spoločnosť a spoločne začať tvoriť predstavu o novom štýle politiky," povedala. Bližšie plány predstaví spolu so svojím tímom v novom roku.
      

V prípravnom výbore strany je aj Viliam Novotný, ktorý nedávno odišiel z SDKÚ-DS. Podľa informácií TASR nie je vylúčené, že sa k Babitzovej môžu pridať aj ďalší odídenci zo strany Pavla Freša.
      

Babitzová verí, že jej strana bude reálnou alternatívou pre stredopravého voliča. Stranu sa rozhodla založiť s ľuďmi, ktorí dosiaľ v politike nepôsobili, avšak chcú "začať meniť nezdravý zabehaný systém robenia politiky na Slovensku".
      

Politika na Slovensku podľa Babitzovej potrebuje zmenu a návrat k službe ľuďom. Dnes podľa nej krajinu ovláda korupcia a úzka skupina podnikateľov so štátom, čo chce Babitzová so svojou stranou zmeniť. V súčasných pravicových stranách alternatívu nevidí. Nie sú podľa nej schopné sebareflexie, navyše im chýba aj program.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies